Marvel Sinematik Evreni'nin ünlü yönetmenleri: Sinema salonlarını kutsallaştırmak saçmalık

"Bunun hakkında kültür savaşı başlatmak bizce delilik"

Russo Kardeşlerin yönettiği The Gray Man'in kadrosunda Chris Evans ve Ryan Gosling yer alıyor (Netflix)

Hollywood'daki "filmlerin nasıl yapılıp gösterime gireceği" tartışmasına Marvel Sinematik Evreni'nin ünlü yönetmenleri Russo Kardeşler de girdi.

Netflix yapımı son filmleri The Gray Man hakkında Hollywood Reporter'a konuşan Joe Russo, "Krizdeyiz çünkü herkes birbiriyle savaş içinde" dedi. Russo, şu ifadeleri kullandı:

Filmlere aşık büyüyenler olarak bunu görmek üzücü. Sinemaya gitmenin elitist bir kavram olduğunu akılda tutmak gerek, çok pahalı. Sıkı sıkı tutunduğumuz 'sinema salonlarının kutsal olduğu' düşüncesi saçmalık.

Netflix gibi platformlarda herkesin her filme erişebilmesinin önemini vurgulayan yönetmen sözlerine şöyle devam etti:

Ayrıca kullanıcıların hesaplarını paylaşabiliyor olması dijital platformları değerli kılıyor. Bir içerik fiyatına 40 içeriğe ulaşabiliyorlar. Bunun hakkında kültür savaşı başlatmak bizce delilik.

Sinema dünyasının artık "auteur" sinemasını yüceltmenin ötesine geçmesi gerektiğini ekleyen Russo'nun sözleri, Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola gibi yönetmenlerin yakın zamanda Marvel'ı eleştirmesini akıllara getirdi. Russo, sözlerini şöyle sürdürdü:

Auteur sineması artık 50 yaşında. Biz bununla büyüdük, bizim için çok önemliydi. Ama ayrıca dünyanın değişmesi gerektiğinin ve değişime karşı çıktıkça daha büyük kaosa sebep olduğumuzun farkındayız. Yeni jenerasyonların fikirlerini reddetmek kimsenin haddine değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen kardeşlerin son filmi The Gray Man, Netflix yapımı en pahalı film oldu. 22 Temmuz'da dijital platformda yayımlanacak olan film, öncesinde Amerika Birleşik Devletleri'nde sınırlı sayıda sinema salonlarında da gösterime girdi. 

Russo Kardeşler, Marvel Sinema Evreni'ninde yönettikleri Kaptan Amerika: Kış Askeri, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Avengers: Sonsuzluk Savaşı ve Avengers: Endgame'le tanınıyor.

 

Independent Türkçe, Indie Wire, Hollywood Reporter

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU