Yeni araştırmaya göre işçilerin neredeyse yüzde 75'i haftada 4 gün çalışmak istiyor

Çalışmaya göre kadınlar, 5 günde yaptıklarını 4 günde yapabilme kabiliyetlerine daha çok güveniyor

Bu haber haftada 4 gün çalışmaya verilen destek büyürken geldi (Unsplash)

Yeni bir raporda, işçilerin çoğunluğunun 5 günde başardıklarını haftada 4 gün çalışarak da başarabileceklerine inandığı iddia ediliyor.

Çalışmaya göre kadınlar bunu yapma kabiliyetlerine daha çok güveniyor ve daha kısa çalışma haftası elde etmek için maaş kesintisine direnme olasılıkları daha yüksek.

Finansal karşılaştırma sitesi NerdWallet, 2 bin çalışan üzerinde yaptığı ankette her 4 işçiden neredeyse üçünün haftada 4 gün çalışmaktan yana olduğunu buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu haber, 3 binden fazla çalışan ve 70'ten fazla Birleşik Krallık firması tüm zamanların en büyük haftada 4 işgünü pilot çalışmasına katılırken geldi.

Çalışanlar, yüzde 100 verimlilik taahhüdü karşılığında personelin önceki mesaisinin yüzde 80'inde çalışmasını gerektiren 100:80:100 modeli kapsamında maaşlarının yüzde 100'ünü almaya devam edecek.

Denemeye perakende, bankacılık, bakım, konut, animasyon, konaklama ve daha birçok farklı sektörden şirketler katılıyor.

NerdWallet'tan Connor Campbell şunları söyledi:

BK'de haftada 4 gün çalışmaya büyük bir iştah olduğu açıkça görülüyor ve bunun çalışanlar için daha geniş çaplı bir olasılık olup olmadığını değerlendirmek adına haftada 4 gün çalışma denemesinin sonuçlarını tespit etmek ilginç olacak.

BK'deki işçiler, daha sıkı çalışmak yerine daha akıllıca çalışabileceklerinden emin görünüyor. Bu nedenle işverenler, olası istifaları ve haftada daha kısa çalışma sunabilecek işletmelere geçişleri önlemek için çalışanlarının ihtiyaçlarını dikkate almak isteyebilir.

Bu haber, çalışma kültürüyle ilgili başka bir raporun ardından geldi. Bu rapor, BK'deki sıradan bir işçinin, personelin "ortalamanın üzerinde" mutluluk seviyelerine sahip olduğu işlerde çalışmak için yüzde 10'luk bir maaş kesintisini kabul edeceğini ortaya koydu.

BK, ABD ve Kanada genelinde iş arayan 23 milyon kişinin analiz edildiği araştırma, şirketlerin "çalışanları mutlu eden kurum ve yönetim uygulamalarına yatırım yapması" gerektiği sonucuna vardı.

İşçiler, mutlu bir işyeri oluşturmak için öncelik sırasına göre iş-yaşam dengesi, "ekip" ve sosyal ilişkiler, zevk ve amaç duygusu gerektiğinde hemfikir oldu.

Ücret ve yan haklar önemli olmakla birlikte, işçiler açısından en önemli faktörler olarak gösterilmedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU