Çalışanıyla ikiz çocuk yaptığı ortaya çıkan Elon Musk: Şirketlerimde çocuk yardımını artıracağım

Dünyanın en zengin insanı, 9 çocuğa sahip olduğu öğrenildikten sonra "Nüfus krizine karşı mücadelede elimden geleni yapıyorum" demişti

Şu ana kadar 10 kez çocuk sahibi olan Elon Musk'ın bir bebeği doğumdan kısa süre sonra hayatını kaybetmişti (AFP)

Çalışanından ikiz çocuğu olduğu ortaya çıkan Elon Musk, şirketlerinde çocuk bakımı için yapılan yardımları artırmayı planladığını söyledi.

Musk dün attığı tweet'te diğer şirketlerin de aynı adımı atmasını umduğunu belirtti.

Insider'ın çarşamba yayımladığı belgelere göre yapay zeka şirketi Neuralink'in üst düzey yöneticilerinden Shivon Zilis ve teknoloji milyarderi, geçen yıl iki evlat sahibi oldu.
 


Son açıklananlarla birlikte 9 çocuğa sahip olduğu öğrenilen Musk, haberin gündeme gelmesinin ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

Çöken doğum oranı, uygarlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehlike. Nüfus krizine karşı mücadelede elimden geleni yapıyorum.

Musk başka bir tweet'te de "Umarım büyük aileleriniz olur ve şimdiden yapanları tebrik ederim" diye konuşmuştu.

Bunun ardından "Maliyet nedeniyle çok çocuk yapılmaması gerektiğini söyleyenlere cevabınız ne?" sorusu yöneltilen Musk, çocukların buna değeceğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Neuralink'in yanı sıra Tesla, SpaceX ve The Boring Company gibi şirketlerin sahibi olan milyarder, şirketlerinde çocuk için yapılan yardımların iyileştirileceğini açıkladı.

Milyarder, Musk Vakfı'nın ailelere doğrudan yardım yapmayı planladığını da duyurdu. Dünyanın en zengin insanı, bu gelişmelerin detaylarını muhtemelen gelecek ay açıklayacağını söyledi.

Tesla, ABD'deki çalışanlarına halihazırda 40 bin dolara kadar doğum yardımı yapıyor. Evlatlık edinmek isteyen kişilere yapılan yardım 25 bin doları bulabiliyor.

Şirket, taşıyıcı annelik veya sperm bağışı gibi yollarla çocuk sahibi olmak isteyen işçilerine 25 bin dolara kadar para veriyor. Ayrıca 16 haftalık ücretli ebeveyn izni ve 9 haftalık ücretli doğum izni var.

 

Independent Türkçe, Page Six, Bloomberg

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU