Aksakal: Ya devlet başa, ya kuzgun leşe

"Hiç bir seçenek Türk milletinin demokratik geleceğini, terör yandaşı bir siyasi güruha mahkum ve muhtaç bırakmamalıdır"

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,  parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: DSP

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın gerekirse HDP'ye karşı ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haftasonu Ankara'da yapılan HDP kongreisni eleştiren Aksakal, "HDP Kurultayında terör elebaşına methiye düzen söylemler içinde olan ve bugün TBMM'de sandalye işgal etmiş terörvekillerini şiddetle reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti basiretsizlik görüntüsü veremez! Tek yol ve yöntem vardır; Ya devlet başa, ya kuzgun leşe" dedi.

HDP'ye karşı ortak aday önerisi

HDP'nin iktidara da muhalefete de, esasen devlete "bu kongre mesaj kongresidir" diyerek alenen kafa tuttuğunu savunan DSP Genel Başkanı, "Cumhur ittifakı da Millet İttifakı da hiç olmazsa bir konuda aynı düşünebildiklerini topluma gösterebilmelidir.  O da, PKK temsilcisi bir yapının siyasete müdahalesini, 2023 seçimleri için sözüm ona "anahtar parti algısını ortadan kaldırmayı milli bir sorumluluk olarak yerine getirmelidir. Hiçbir seçenek Türk milletinin demokratik geleceğini, terör yandaşı bir siyasi güruha mahkûm ve muhtaç bırakmamalıdır" diye konuştu.

HDP'ye karşı mutlaka "adam gibi bir duruş" gösterilmesi çağrısında bulunan Aksakal, sözlerini söyle sürdürdü:

Hiçbir konuda anlaşamasanız da özellikle bu konuda işbirliği yapmak mecburiyetiniz vardır. Gerekirse iki ittifak olarak ortak bir aday üzerinde anlaşmalı ve PKK'nın siyasi uzantısı olan bu HDP'ye, vermek istedikleri mesajın karşılığı olarak Cumhurbaşkanlığında kendi adayını çıkarmaya zorlanmalı ve bu kirli yapı önce sandığa, sonra da siyasi tarihin çöplüğüne gömülmelidir.  Aksi takdirde bu vatan için canını feda etmiş şehitlerimizin, o şehitlerimizin gözü yaşlı ailelerinin iki eli yakanızda olacaktır

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU