Hindistan'da kutsal nehirde partnerini öpen adam dövüldü

Çift, "Sizin aileniz yok mu" ve "Bunu yapmaktan utanmıyor musunuz" bağırışlarıyla karşılaştı

Hindistan'ın kuzeyinde şiddetli sıcak hava dalgası etkisini sürdürürken Uttar Pradeş'in Allahabad kentinde halk serinlemek için Ganj nehrine giriyor (AP)

Halka açık alanda yakınlık göstermenin tabu olmayı sürdürdüğü Hindistan'da bir adam, kutsal nehirde yıkanırken partnerini öptüğü için bariz biçimde ahlak bekçiliğine maruz kalarak dövüldü.

Çok büyük bir kalabalığın Uttar Pradeş (UP) eyaletinin kuzeyindeki Ayodhya kentinde, Ganj'ın 7 kolundan biri olan Sarayu nehrindeki çifti sürükleyip onlara saldırdığını gösteren viral video üzerine soruşturma başlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindu toplumunun en saygın tanrılarından birinin doğum yeri olduğuna inandığı Ayodhya bu sebeple kutsal bir kent olarak kabul edilir. Bölgedeki nehirlerin çoğu da kutsal sayılıyor.

Olayı gösteren kısa video yaklaşık 1 milyon 800 bin kez izlendi. Çiftin nehirde yıkandığını (Hindistan'daki kutsal kentlerde sıradan bir manzara) gösteren videoda, nehirdeki bir adamın çifti dışarı sürüklemeye çalıştığı görülüyor ve videoyu çeken kişi "Sizin aileniz yok mu?" diye soruyor.

Kalabalık içinden bir adam da, "Bunu yapmaktan utanmıyor musunuz?" diyor.

Videoda çiftin etrafını kısa süre içinde saran düzinelerce kişinin onları sudan dışarı sürüklerken onlara bağırdığı görülüyor.

Kendisine vurulan ve dövülen adamın yüzüne gelen bir tokat gözlüğünü fırlatıyor.
 

Hindistan
Arşiv: Hindistan'da her gün milyonlarca kişi kutsal nehirlere giriyor (AFP)


Ayodhya polisi soruşturma başlatıldığını çarşamba günü paylaştığı tweet'le duyurdu.

Press Trust of India haber ajansına konuşan bir polis memuru, olayın kesin tarihinin henüz doğrulanmadığını ve şikayetçi olup olmadıklarını öğrenmek için çifti bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Henüz herhangi bir şikayet almadık. Fakat meseleyi araştırıyoruz. Hem çifti hem de çifte saldıran canileri bulmaya çalışıyoruz.

Videoyu paylaşan gazeteci Suneet Singh ikilinin karı koca olduğunu iddia etse de çiftin evli olup olmadığı belli değil.

Evlilik öncesi cinsel ilişki gibi cinsellik içeren konuların dini ve kültürel sebeplerle büyük ölçüde yasaklı olduğu Hindistan toplumunda, kendilerini ahlak bekçisi atfeden yasadışı grupların saldırıları yaygınlığını koruyor.

UP'yi, söylenenlere göre ahlaksızlık ve cinsel suç vakalarıyla mücadele etmek için eyalette "anti-Romeo ekipleri" kuran Hindu milliyetçi sağcı başbakan Yogi Adityanath yönetiyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU