Brezilya polisi Amazon'daki cesedin Britanyalı gazeteciye ait olduğunu doğruladı

Polis memurlarının aktardığına göre zanlı, cesetleri nereye gömdüğünü açıklamadan önce iki kişiyi öldürdüğünü itiraf etti

Dom Phillips (solda) ve Bruno Pereira'yı gösteren bir pankart (AP)

Brezilya polisi, Amazon yağmur ormanlarında bulunan iki ceset kalıntısından birinin Britanyalı gazeteci Dom Phillips'e ait olduğunun tespit edildiğini doğruladı.

Brezilya-Peru sınırı yakınındaki Javari Vadisi'nde kaybolan 57 yaşındaki Phillips ve 41 yaşındaki yerli uzmanı Bruno Pereira hakkında 5 Haziran'da kayıp ihbarı yapılmıştı.

Phillips'in kimliğinin diş kayıtlarına bakarak tespit edildiği söylendi. Pereira'ya ait olduğu düşünülen ikinci ceset, iki cesedin de analiz edilmek üzere götürüldüğü başkent Brasilia'da hâlâ inceleniyor.

Brezilya polisinin aktardığına göre zanlı Amarildo de Costa de Olivieria bu hafta cesetleri gömdüğünü itiraf etti.
 

Dom Phillips ve Bruno Pereira
Federal polis, Dom Phillips ve Bruno Pereira'ya ait olduğu düşünülen cesetleri taşıyor (AP)


Yetkililer zanlının iki adamı da nasıl öldürdüğünü ayrıntılarıyla anlattığını, daha sonra polisi cesetleri gömdüğü yere götürdüğünü söyledi.

Phillips'in ailesi yaptıkları açıklamada "kederli" olduklarını söyledi.

Aile, "Aramaya katılan herkese, özellikle de saldırıya dair kanıt bulmak için bıkmadan çalışan yerli gruplara minnettarız" dedi.

Yetkililerin arama çalışmalarını yoğunlaştırmaya teşvik etmekte bize katılan çok fazla kişiye ve duygularımızı paylaşıp bizi rahatlatmak için mesaj gönderenlere teşekkür ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Phillips'in eşi Alessandra Sampaio başka bir açıklamada şunları söyledi: "Onları artık evlerine getirip sevgiyle veda edebiliriz." Sampaio suçun itiraf edilmesinin "adalet arayışının" başlangıcı olduğunu sözlerine ekledi.

Pereira, Amazon'da yağmur ormanları hakkında kitap yazan Phillips'e rehberlik ediyordu.

İkili kayboldukları sırada yoksulluk ve Brezilya'nın kalanından izole olması nedeniyle çok suç işlenen ücra bir bölge haline gelen Javari Vadisi'ndeydi.

Bölge binlerce yerliye ev sahipliği yapsa da uyuşturucu kaçakçılığı çeteleri, yasadışı altın madencileri ve kerestecilerin sayısında artış yaşandı.

Phillips ve Pereira çeşitli çeteler, hükümet görevlileri ve yerli gruplar arasındaki yoğun çatışmayı belgelemek için Javari Vadisi'ndeydi.

Edinilen bilgilere göre Pereira bölgedeki yasadışı balıkçılık, madencilik ve ağaç kesme faaliyetlerine karşı kampanya yürüttüğü için tehdit edilmiş.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU