Kadın cinayetinden aranan ABD'li, Google'da "Nasıl seri katil olunur?" diye aratmış

Chukwuebuka Nwobodo'nun Google'da "Çamaşır suyu kana ne yapar?" ve "Yakalanılmayacak cinayet nasıl planlanır?" araması yaptığı da iddia ediliyor

28 yaşındaki Chukwuebuka Nwobodo, 24 yaşındaki Felicia Johnson'ı öldürdüğü iddiasıyla cinayet ve delil karartma yasal suçlamalarıyla karşı karşıya (Houston Polis Teşkilatı)

Polis, 24 yaşındaki Kaliforniyalı Felicia Johnson'ı öldürüp parçalara ayırmakla suçlanan ve kısa süre gözaltında tutulduktan sonra kaçan 28 yaşındaki zanlının Google'da "Nasıl seri katil olunur?" diye arattığını söyledi.

Yetkililer, iddiaya göre Johnson'ı öldürdükten sonra delilleri karartan Chukwuebuka Nwobodo'yu arıyor.

Kaliforniya sakini, bu yıl nisandan beri kayıp.

Perşembe günü Houston Polis Teşkilatı Johnson'ın cinayete kurban gittiğine inanmalarını sağladığını iddia ettikleri kanıtların çarpıcı ayrıntılarını paylaştı.

Polis, Nwobodo'nun Google'da "Çamaşır suyu kana ne yapar?", "Nasıl seri katil olunur?" ve "Yakalanılmayacak cinayet nasıl planlanır?" aramaları yaptığını söyledi.

Ayrıca Nwobodo'nun, Johnson'ın bariz cinayetinden yaklaşık 2 hafta sonra, 30 Nisan'da Google'da hâlâ "Houston eskortları" araması yaptığının ortaya çıktığını belirtti.
 


Aynı zamanda Nwobodo'nun Johnson'ın kaybolmasından sonra bir testere, çöp torbaları, havlular ve el feneri satın aldığı iddia edildi.

Yetkililer Nwobodo'nun arabasında lateks eldiven, mutfak bıçağı ve kürek bulurken bagajda ve arka koltukta Johnson'ın kanına rastladı.

Fox 26, Johnson'ın kanına Nwobodo'nun dairesinde de rastlandığını bildirdi.

Johnson nisanda Kaliforniya eyaletindeki memleketi San Diego kentinden Teksas'ın Houston şehrine gitmişti. Kentteki bir striptiz kulübüne iş başvurusu yapmıştı.

Fox 26, Johnson'ın 28 yaşındaki şüpheliyle Snapchat üstünden görüşüp 500 dolar karşılığında buluşmayı kabul ettiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson'ı o zamandan beri gören olmadı fakat kanlar içindeki telefonu ve çantası Bear Creek Parkı yakınlarında bulundu.

Polis, Johnson'ın kaybolmasından yaklaşık bir ay sonra, 13 Mayıs'ta Nwobodo'yu gözaltına alıp telefonuna bakmıştı.

Haberlere göre Nwobodo'nun telefonunda parçalanmış bir kadının ve üç cesedin daha fotoğraflarının bulunduğu iddia edildi fakat Nwobodo'ya 9 Haziran'a kadar yasal suçlama yöneltilmedi.

Polis o tarihten beri zanlıyı bulamadı.

Fox 26, şüpheli hakkında daha önce cinsel saldırıya teşebbüsten soruşturma açıldığını fakat o zamanki kurbanın şikayetçi olmadığını bildirdi.

Johnson'ın cesedi hâlâ bulunamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU