BTP Genel Başkanı Baş: Türkiye'yi bekleyen tehlikeyi söylesem hakkımda soruşturma açarlar

Baş, "2030 - 2035 yılında Türkiye'yi, şu anda söylesem belki de hakkımda soruşturma açılmasına sebep olabilecek konular bekliyor" dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş partisince Konya'da düzenlenen "Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli" programına katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Portakal satıp fabrika yapan ülke bugün fabrikalarını satıp savaştaki ülkelerden buğday gelmesini bekliyor" diyen Hüseyin Baş, "Biz şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak buğday ithal ediyoruz. Burada nereyi ekseniz buğday çıkacak ama biz buğday ithal ediyoruz. Niye? Bu planlı, bu bilinçli... Benim babam atasözü kıvamında bir şey söyledi; silahsız savaşabilirsiniz, buğdaysız savaşamazsınız. Bizi kendi gıdasını dahi üretmeyen bir sınıfa sokuyorlar. Biz kendi gıdamızı üretemediğimizde ne olacak? Yarın gelecekler ve istedikleri gibi buraya çökebilecekler. Dolayısıyla ne eksen sana verim veren bu topraklarda uygulanan bu politika zulüm değil de nedir?" şeklinde konuştu.

"Gıda krizi yok, çiftçiye destek vermemen var"

Gıda krizi söylemlerine de tepki gösteren Hüseyin Baş, "Gıda krizi yoktur. Sen toprağı ekiyorsun, 10 lira maliyetin oluyor ve birisi gelip 'al sana 8 lira' diyor.  Sen ertesi sene 'Ben bunu ekmeyeyim' diyorsun. Dolayısıyla gıda krizi yoktur, çiftçine destek vermemek vardır" dedi.

"Osmanlı topraklarını alacaklarına karşı haczettiler, Türkiye de aynı kaderi yaşıyor"

Türkiye'de kendi vatandaşını bitiren bir zihniyet olduğunu ve acilen bu zihniyetten kurtulmak gerektiğini söyleyen BTP lideri şöyle devam etti:

Eğer Türk milleti olarak bu kararı almaz isek bakın çok açık söylüyorum, 2030 yılında hadi bilemedin 2035 yılında, Türkiye'yi şuanda söylesem belki de hakkımda soruşturma açılmasına sebep olabilecek konular bekliyor. Bakın Osmanlı İmparatorluğu işgal edildiği için o duruma gelmemiştir. Ne olmuştur biliyor musunuz? Osmanlı İmparatorluğu uçan kuşa borçlanmıştır. Aynen Türkiye'nin son 20 yılında olduğu gibi, eğitimi bırakmıştır, vatandaşını bırakmıştır, bütün yabancı devletlere kapitülasyonlar vermiştir ki bugünkü adına biz özelleştirme diyoruz, her şeyini vermiştir satmıştır, her yere borçlanmıştır ve günün sonunda tahsilatçılar hacze geldiği gün 'biz işgal edildik' denmiştir. Aslında onun adı işgal değil haciz işlemidir. Adam devlette hiçbir şey üretilmediği için 'Ben artık senin topraklarını haczediyorum' demiştir. Osmanlı'nın yaşadığı kader budur. Bugün de Türkiye neredeyse tıpa tıp aynı kaderi yaşıyor. Yarın bize de haciz işlemleri başlatılırsa yapmamız gereken tek şey bir kurtuluş savaşı daha vermek olacaktır. Mehmet Akif ' Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın diyor ya, eğer bir daha istiklal marşı yazmak istemiyorsak artık bu devletin elden gittiğini anlayarak yarın hacze gelebilirler diyerek uyanıp Bağımsız Türkiye Partisi'ni iktidar etmenin vaktidir

"Dolar yılsonunda en az 23 lira"

Kira zamlarına getirilen yüzde 25 sınırı için,  "Sen bu kadar beceriklisin o zaman bütün piyasayı yüzde 25'e sabitle" diyen BTP lideri, Merkez Bankası'nın yılsonu dolar tahmininin 17 lira olduğunu belirterek, "Geçmiş olaylar ispat ediyor ki,  yıl sonunda dolar 22 liranın kesin üstünde olacak. Hadi biz buna 23 lira diyelim, bu yüzde 30 civarı artış demek. Doların 23 liraya gideceği bir ortamda 'ben enflasyonu dizginleyeceğim' diyorsun. Bakın sizi kandırıyorlar. Enflasyonu düşürmeleri mümkün değil" dedi.

"Yapılanların İslam ile alakası yok"

 "Faiz haram, nas var diye diye faizi yüzde 14'te getirdiler" diyen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Biz 20 yıldan beri anlatırız, bunlar hiçbir şey bilmez, hiçbir şey yapamaz. Bunların beslendikleri tek bir damar vardır. O damar nedir? 'Biz Müslümanız' Bu nasıl bir Müslümanlık? Bakın 20 yıldır Türkiye'de yapılan uygulamaların vallahi İslam ile alakası yok, billahi İslam ile alakası yok" diye konuştu.

"Vatandaşından nefret eden bir yönetim anlayışı"

İktidarın, dövizdeki yükselişi ‘ihracatçımızı büyütüyoruz" şeklinde savunduğunu belirten BTP lideri, "Sayın bakanımız Nebati'ye çağrı yapıyorum; Sayın bakan siz ihracatçıyı bir kenara bırakın, vatandaşa verin bu imkânları, biz bütün ihracatçıları maaşa bağlayalım" dedi.

İktidarın 2053 hedeflerinden bahsetmeye başladığını söyleyen Baş, "Bu masallarla, yok yerli duruş, yok milli duruş, Müslümanımız, dindarımız, şuyumuz, buyumuz diye adamları iktidar edip duruyorlar. Türkiye'de sağlam bir din eğitimine de ihtiyaç var. Çünkü ben okuduğum hiçbir kaynakta böyle bir din görmedim" şeklinde konuştu.

"Yargının işini siyasetle çözmeye çalışıyoruz"

KHK mağdurlarıyla ilgili kendisine çok soru geldiğini de ifade eden Hüseyin Baş, "Kardeşim ben yargı mıyım, yargıç olmaya mı bu ülkenin başına talip oluyorum? Bakın Türkiye'deki bir büyük sorun da bu. Yargının işini siyasetle çözmeye çalışıyoruz hala. Mağdur da bunu istiyor, zalim de bunu istiyor. Yargı tarafsız ve bağımsız bırakılacak ve bu KHK mağdurlarının tamamı yargı eliyle birlikte haklarına kavuşacaktır" dedi.

"Erdoğan'ın imza attığı kararnameleri TBMM'ye getireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararnamelerine de değinen BTP lideri, "Bu ülkede şu anki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın altına imza attığı hangi kararname varsa, - eğer bize iktidarı verirseniz- bunların tamamı TBMM'ye getirilecek ve Meclis tarafından tekrar gözden geçirilecektir. Ne yaptılarsa bunları geri getireceğiz, çünkü ne yaptılarsa yanlış yaptılar. Hüseyin Baş da bunlar ne yaptıysa tam tersini yapacak" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU