Murat Bardakçı'nın Lozan yazısına BTP'den tepki: Senin entelektüel seviyeni yesinler

Bardakçı’nın yazısında kullandığı ifadeler ve üsluba BTP’den yanıt geldi

Murat Bardakçı'nın yazısında BTP hakkında kullandığı ifadelere, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan yanıt geldi / Kolaj: Independent Türkçe

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, uzun bir süredir Türkiye gündeminde olan "Lozan Antlaşması'nda gizli madde var ve bu yüzden 2023'e kadar madenlerimizi çıkaramıyoruz" iddiasını gündeme getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTP liderinin 20 Mart'taki büyük kongrede yaptığı "'Lozan'da gizli madde var mı?' sorusunu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) sorun" çağrısı ile harekete geçen Hakkı Süha Keskin isimli partili gence, "Lozan Barış Anlaşması'nda gizli maddeler bulunmamakta olup, maden çıkartmamıza engel teşkil eden herhangi bir madde yer almamaktadır" yanıtı verildi.

Bardakçı'dan Lozan yazısı

Habertürk yazarı Murat Bardakçı'nın, CİMER'in Lozan'la ilgili verdiği soruya verilen yanıtın medyada haber olması üzerine dün kaleme aldığı yazısında, kendisinin de daha önce yazdığı ‘Lozan'ın gizli maddeleri" konusuna değinirken BTP'den ise "minyatür parti" diye bahsetti.

Bardakçı yazısında, şu ifadeleri kullandı:

Minyatür bir siyasî partinin andlaşmada gizli maddelerin bulunduğuna hakikaten inanan yahut taraftarlarının dikkatini çekmek maksadıyla inanmış görünen başkanının teşviki üzerine bir partili CİMER'e başvurup "Lozan'da madenlerimizi çıkarmaya engel gizli bir madde var mı? diye sormuş ve "Lozan Barış Andlaşması'nda gizli maddeler bulunmamakta olup, maden çıkartmamıza engel teşkil eden herhangi bir madde yeralmamaktadır" cevabı verilmiş. Soruyu soran vatandaş da aldığı cevabı sosyal medya hesabından paylaşıp "Bu meseleyi Cumhurbaşkanlığı'na sorun" diye akıl veren genel başkanını "Yokmuş başkanım!" diye bilgilendirmiş... Bir siyasî parti başkanının partililerini yönlendirdiği konunun ciddiyetine bakın! Güler misiniz, ağlar mısınız?

"Senin entelektüel seviyeni yesinler"

Bardakçı'nın yazısında kullandığı ifadeler ve üsluba BTP'den peş peşe tepki geldi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Senin entelektüel seviyeni yesinler. Olayı anlamaktan uzak ufak idrakın ile aklınca bana sataştın. Tarihi senden öğrenen nesillere de acıyorum. Amacınızın ne olduğunun da farkındayız. Ayrıca minyatür sensin. Edepsizliğin lüzumu yok" cevabını verdi.

BTP lideri aynı paylaşımda ‘al izle' notuyla 20 Mart'taki kongrede yaptığı açıklamayı da yayınladı.

BTP lideri konuşmasında, "Lozan'la ilgili neymiş gizli madde varmış. Lozan'dan bir tane madde bilmeyen adamlar bütün gizli (!) maddelerini biliyor. Lozan'da gizli madde olup olmadığı hususu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin namusu ile ilgili bir husustur. Eğer bu ülkeyi yönetenler bu ülkenin namusunu düşünüyorsa çıkacak diyecek ki; bu Lozan'da gizli madde vardır veya yoktur.  Yani bizim bunu tarihi olarak incelememize, ispat etmemize hiç lüzum yok arkadaşlar. Cumhurbaşkanına sorun… yazın Cimere. Cumhurbaşkanımıza soruyoruz. Lozan'da gizli madde var mı? Bu kadar basit" ifadelerini kullanmıştı.

"Tarihçi değil, gazeteci değil"

BTP Sözcüsü Emre Polat da yaptığı açıklamada sert tepki gösterdiği Bardakçı için, "Sarayın şeyi" ifadesini kullandı.

Polat, yaptığı yazılı açıklamada, "Murat Bardakçı isimli bir şahıs, Genel Başkanımızın "Lozan'da gizli madde var" yalanını ortaya çıkarma gayretinden rahatsız olmuş. Bunu da kendisine yakışan bayağı üslubuyla ifade etmiş. Öncelikle belirtmek isterim ki, kendisine uygun bir sıfat bulamadım. ‘Sarayın tarihçisi' diyeceğim tarihçi değil. ‘Sarayın gazetecisi' diyeceğim gazeteci değil. Biz en iyisi ‘Sarayın şeyi' diyelim" ifadelerini kullandı.

"O'na 'Atatürk'ü dinsiz gösterme' misyonu verilmiştir"

Murat Bardakçı'nın Atatürk'ü sevmediğini ve kendisine  "Atatürk'ü dinsiz gösterme" misyonu verildiğini savunan BTP Sözcüsü Polat, "Bu misyonunu yıllardır yerine getirir. Hatta, Atatürk'ün soyu ile ilgili açıklamalar yapan bir şahsı, eğer bu söylemlerine devam ederse bir dönem tarih programı yaptığı TV kanalına çıkarmamakla tehdit edecek kadar azılı bir Atatürk düşmanıdır" dedi.

"Daha dinlediğini, okuduğunu anlamaktan aciz"

"Böyle sorunlu birinin Bağımsız Türkiye Partisi'nden ve Lozan'dan rahatsız olması hiç şaşırtıcı değil" diyen Polat, "Daha dinlediğini, okuduğunu anlamaktan aciz Sarayın şeyi, kendini nimetten saymış. Neymiş efendim Lozan'daki gizli madde muhabbeti bu şeyin bir ironi yazısından çıkmış. Sarayın şeyi, Genel Başkanımızın Kongrede yaptığı konuşmada Lozan'da gizli madde olmadığını tane tane anlatmasını bile anlamaktan aciz. Genel Başkanımız ve Partimiz Lozan'da gizli madde yalanının kimler tarafından hangi maksatla gündemde tutulduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yalan rüzgarıyla 2023 seçimleri için nasıl propagandalar yapıldığı malum. Sarayın şeyliğini yapan senin gibilerin atalardan gelen çukur misyonunun da farkındayız" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı'ndan resmi cevap alana deksürecek"

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın çıkışı ve çağrısı ile "yalan rüzgarına" son verilmek istendiğini belirten Polat, "Böyle önemli bir konuda, konunun muhatabı Sayın Cumhurbaşkanı'ndan resmi bir cevap alana dek mücadelemiz devam edecektir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU