Balıkçı Kahraman'ın sahibi Altun: İmamoğlu o olaydan sonra gelmedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 20 yıllık müşterileri olduğunu belirten Kahraman Altun, ocak ayındaki hadiseden ötürü üzgün. Her kesimden misafirleri bulunduğunu ifade eden Altun siyasetin gündemine çekilmek istemiyor

Balıkçı Kahraman isimli restoran ocak ayındaki en karlı günde İmamoğlu'nun ziyaretiyle gündeme geldi. Uzun yıllardır yerli yabancı pek çok misafirin ağırlandığı mekan özellikle kalkanları ile biliniyor / Kolaj: Independent Türkçe

Balıkçı Kahraman, 1996 senesinde İstanbul'un Sarıyer ilçesinde açılan bir balık restoranı.

Kahraman Altun'a ait mekan, balıklarının lezzetiyle, özellikle kalkanlarıyla nam salmış. 

Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dört bir yanından müdavimlere sahip olan restoran özellikle siyasetçiler, iş insanları, sporcular ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu pek çok farklı meslek gruplarının buluşma noktası. Ancak mekan bu kış farklı bir haberle gündemi haftalarca meşgul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun karın en yoğun olduğu 24 Ocak tarihinde, yabancı misafiri İngiliz Büyükelçi ile uzak denilebilecek bir noktada yer alan restoranda yemek yemesi çok eleştirildi.

İstanbulluların karla mücadele ettiği, toplu taşımaların, özel araçların saatlerce yolda kaldığı gün İmamoğlu'nun uzak bir noktada gerçekleştirdiği yemek daveti tepki çekerken, tercih ettiği restoran da merak konusu oldu.
 

Ekrem İmamoğlu Balıkçı Kahraman Twitter.jpg
Fotoğraf: Twitter


"Bizim siyasetle işimiz yok"

Bu olayın üzerinden tam dört buçuk ay geçti. Sarıyer'e gidip Kahraman Altun'dan ocak ayındaki "tartışmalı" ziyarete ilişkin yorum almak istedik. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Altun'la ocak ayındaki görüşmeden sonra İBB Başkanı İmamoğlu'nun mekana gidip gitmediğini, yeme-içme sektöründeki son durumu ve şubeleşme iddialarını konuştuk.

Karadenizli olan Kahraman Altun sözlerine, kendisi için balıkçılığın bir yaşam biçimi olduğunu, bu işe çocuklukta başlayıp 17 yıl çıraklık yaptığını anlatarak başladı.

1980'lerdeki Balıkçı Uğurcan ve Balıkçı Hasan'ın ekolünden geldiğini belirten Altun, 1995'te kendi restoranı Balıkçı Kahraman'ı açtığını söyledi. 

Kahraman Altun özellikle siyasete ilişkin tartışmaların içine çekilmekten rahatsız. "Bizim siyasetle işimiz yok" diyerek sadece işini yaptığını ifade eden Altun, başka konularla gündeme gelmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"İmamoğlu 20 yıldır müşterimiz, yine geleceğini düşünüyoruz"

Çekilen fotoğrafın kendileriyle ilgisinin bulunmadığını söyleyen Altun, "Bir müşteri çekip servis etmiş. Bize her yerden, her kesimden misafir gelir. Kimseyi de ayırt etmeyiz. Siyasete karışmayı, bu olaylarla anılmayı hiç istemiyoruz. İmamoğlu o olaydan sonra gelmedi ama 20 yıldır müşterimizdir, çok eskiden beri gelir. Yine geleceğini düşünüyoruz" yorumunu yaptı.
 

Kahraman Altun foto Lale Elmacıoğlu.jpg
Kahraman Altun, Balıkçı Kahraman adlı restoranını 1996'da açtı / Fotoğraf: Lale Elmacıoğlu / Independent Türkçe


"Diğer balıkçılar mezeciye döndü, çoğu artık yoğurt satıyor"

Farklı bir iş yaptıklarını ve restoranda günde 100 kalkanın piştiğini belirterek, bunu "dünyada kimsenin yapamayacağı bir iş" olarak niteleyen Altun'un günümüzdeki balık restoranlarına yönelik eleştirisi de oldu:

Diğer balıkçılar mezeciye döndü. Çoğu artık balık değil, yoğurt satıyor, meze satıyor.

Bize gelenler ise atom istemez, balık ister. Burası başka bir yer. Burada balık var, lezzet var. Zaten burada lezzet olduğu için uzak bir noktada bulunmasına rağmen geliyorlar.

Karşısı dağ, önümüz deniz. Her taraf yeşil. Bir de burada Kahraman var. Dünyanın en iyi kalkanı, balığı burada.

Dünyanın her yerinden geliyorlar. İspanya'dan, İtalya'dan, ABD'den gelenler var. Kendi özel uçaklarıyla geliyorlar.


"Bu markanın peşinde dünya var ama başka şube düşünmüyorum"

Başka bir yerde şube açmayı düşünüp düşünmediklerini sorduğumuzda ise net bir şekilde "Hayır" yanıtını veren Kahraman Altun, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

Bu markanın peşinde dünya var. New York'tan, Miami'den, Dubai'den, pek çok yerden teklifler var. Gemi yüküyle para tekli ediliyor ama kabul etmiyorum çünkü ben varsam burası var. Ben üç gün işe gelmesem burası kapanır. Gelen müşteri de beni görmek ister. Başka şube düşünmüyorum.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU