Ermenistan'daki yolsuzluk skandalı ABD'ye uzandı: Eski bakan Koçaryan'ın LA'deki lüks malikanesine el konabilir

Mülk geçen ay 63,5 milyon dolara satışa çıkarılmıştı

Malikane Los Angeles'ın Holmby Hills bölgesinde yer alıyor (ABC7)

ABD Adalet Bakanlığı yönetimin Ermeni bir siyasetçiye ödenen rüşvetle satın alındığını iddia ettiği, Los Angeles'taki milyonlarca dolarlık malikaneye el koymak istiyor.

ABD'li yetkililer, eski Ermenistan Maliye Bakanı Gagik Koçaryan'ın "Ermeni bir iş insanının ödediği rüşvetlerle" Holmby Hills'teki 3 bin 126 metrekarelik adresi 2011'de satın aldığını perşembe günü dile getirdi.

Adalet Bakanlığı'nın iddiasına göre Sedrak Arustamyan'ın vergi konusunda kendisine ayrıcalık tanınması için Koçaryan ve ailesine ödediği parayı, Ermenistan'da rüşvet almakla suçlanan gözden düşmüş siyasetçiyle iki oğlu kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'li yetkililer dava dilekçesinde, Arustamyan'ın Ermeni yasalarına aykırı olan avantajlı vergi işlemleri için "Süper Bakan" Koçaryan'a 20 milyon dolardan fazla rüşvet verdiğini söyledi.

Koçaryan, Ermenistan'ın Devlet Gelir Komitesi Başkanı ve Maliye Bakanı olarak üstlendiği birçok sorumluluğa ithafen Ermenistan'ın "Süper Bakanı" olarak biliniyordu. Görev süresinde Arustamyan'la pazarlık yaptığı iddia ediliyor.

Federal yetkililerin yazdığı dilekçeye göre ABD'li yetkililer şimdi geçen ay 63,5 milyon dolara satışa çıkarılan Fransız Normandiya tarzı malikaneye el koymak istiyor. Yasal süreç devam ediyor.

Emlak firması Hilton & Hyland'a göre mülk, ünlü Playboy Malikanesi'ne yakın ve 11 yatak odası, iki düzineden fazla banyosu, bir havuzu, şarap mahzeni, ev sineması ve hizmetçilerin kaldığı bölümler var.

Geçen hafta The Los Angeles Times'a açıklama yapan acente; ABD Adalet Bakanlığı, Koçaryan ve iş insanı hakkında dava açmaya çalışırken ev gezilerinin hâlâ devam ettiğini belirtti ve "Bir teklif alırsak ve hem satıcı hem de Adalet Bakanlığı satış fiyatında anlaşırsa hâlâ satabiliriz" ifadelerini kullandı.

ABD'li yetkililer FBI'ın Avrasya Organize Suçlar Görev Gücü (EOCTF), ABD Federal Polis Teşkilatı, Ermenistan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın tamamının soruşturmada işbirliği yaptığını söyledi.

Koçaryan ve ailesi veya Arustamyan'ı kimin temsil ettiği belli olmadığı için onlara ulaşılamadı.

The Associated Press'ten de yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU