Ölen sahibini bulmak için onlarca kilometre yol giden Büyük Sarı, Hachi'yi hatırlattı

Komşular şimdi sadakatini ödüllendirmek için köpeğe mama götürüp onunla ilgileniyor

Köpek, sahibi ölmeden önceki hayatına dönebilmek için 40 kilometre yol katederek evine gitti (Screengrab/Douyin)

Çin'de ilk sahibini aramak için neredeyse 40 kilometre yol katederek asıl evine giden bölgedeki köpeğin hikayesi, sosyal medya kullanıcılarının olayı Richard Gere'in filmi Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi'yle (Hachi: A Dog's Tale) karşılaştırmasına neden oldu.

Büyük Sarı adlı 8 yaşındaki köpeğin sahibi, 2021'de Çin Yeni Ay Yılı civarında ölmüş ve sonrasında köpeği onun oğlu sahiplenmişti.

Çinli sosyal medya platformu Douyin'de kendini yalnızca Li soyadıyla tanıtan kadının paylaşımındaki köpek, görünüşe göre "yaklaşık bir haftanın ardından kaçıp [sahibinin yaşadığı] köye geri döndü".

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa sürede viral olan paylaşımda köpeğin videosu da vardı. Video üzerine kullanıcılar olay hakkında yorum yaptı ve bunu Richard Gere'in ölmüş sahibini 9 yıl boyunca bekleyen Hachiko adlı köpeğin gerçek hikayesine dayanan filmine benzetti.

Douyin'deki videoda Li, "Belki de ölümün ne anlama geldiğini ve onu en çok seven kişinin neden artık onunla birlikte olmadığını anlamıyor" dedi.

Onu kendi köyüne götüren ilk sahibin oğlu köpeğin, ölen babasının köyünde kalmasına izin vermeye karar verdi.

South China Morning Post, köpeğin artık ilk sahibini aramak için köyün sokaklarında dolaştığını ve sahibinin dönmesini bekleyerek evin önünde saatler geçirdiğini bildirdi.

Li, "Büyük Sarı'nın hikayesinin viral olmasını beklemiyordum. Videoyu öylesine çekmiştim çünkü köpekleri seviyorum" ifadelerini kullandı.

Douyin videosunda Li, komşuların köpeğin sadakatini onurlandırmak için ona yiyecek verdiğini de söyledi. Büyük Sarı'nın sahibinin oğlu da ara sıra köyde onu ziyaret edip nasıl olduğuna bakıyor.

Li, "Köy sakinlerinin çoğunun yaşlı olduğu köyde köpeğe çok iyi bakılıyor. Çok az yabancı ziyarete geliyor. Birçok ailenin köpeği var ve köyde koşmalarına izin veriliyor" dedi.

Birkaç sosyal medya kullanıcısı köpeklerin sadakati hakkında kendi hikayelerini paylaştı.

Bir kullanıcı, "Bu köpek her şeyini kaybetti. Köpeğin yapmak istediği tek şey sahibinin dönmesini beklemek" yorumunu yaptı.

Bir diğeriyse şu ifadeleri kullandı:

Bana teyzem öldüğünde perişan olan ve birkaç gün boyunca hiçbir şey yemeden ve içmeden tabutun başında ona eşlik eden teyzemin köpeğini hatırlattı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU