Twitter çalışanları şirketi satın alan Elon Musk'a tepkili: "Kusacak gibiyim, burada çalışmak istemiyorum"

"Musk yalancı, cahil ve akıl hastası"

Milyarder iş insanının Twitter'da nasıl değişikliklere gideceği merakla bekleniyor (Reuters)

ABD'nin prestijli gazetelerinden New York Times (NYT), Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının şirket çalışanları arasında iyi karşılanmadığını iddia etti.

NYT'nin ekonomi muhabiri Talmon Joseph Smith, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kimliğini açıklamadığı bir kaynaktan edindiği bilgilere göre sosyal medya devinde çalışanların Musk'ın şirketi satın almasından rahatsız olduğunu öne sürdü.

Smith, paylaşımında çalışanlardan birinin "Kusacak gibiyim… Gerçekten Elon Musk'ın sahibi olduğu bir şirkette çalışmak istemiyorum" dediğini savundu.
 


Bir başka çalışansa Musk'ı "asabi bir küçük çocuğa" benzeterek, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'sunun şirketin politikalarına dair hiç bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Şirkette makine öğrenimi uzmanı olarak çalışan Eddie Santos ise "tedirgin olduğunu ve şu anda birçok soru işaretiyle karşı karşıya kaldığını" söyledi.
 


ABD'deki haber sitesi Daily Beast ise iş yerinde anonim mesajlaşma imkanı sunan Blind uygulaması üzerinden yazan bir başka çalışanın, "Musk yalancı, cahil ve akıl hastası" ifadelerini kullandığını öne sürdü.

Site, Blind firması sözcüsünün bu mesajı atan kişinin Twitter çalışanı olduğunu doğruladığını da paylaştı.

Ne olmuştu?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 4 Nisan'da Musk'ın 3 milyar dolarla Twitter'ın yüzde 9,2'lik hissesini satın aldığını duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından Twitter hisseleri yüzde 26 yükseliş kaydederken, Musk da platformun en büyük hissedarı haline gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk daha sonra şirkete yaklaşık 43 milyar dolar değer biçmiş, şirketi hisse başına 54,20 dolardan satın almak için SEC'e bildirimde bulunmuştu.

Bunun üzerine de Twitter "zehirli hap" planını devreye sokmuştu. Firmaların çoğunluk hisselerini kaybetmemek için başvurduğu bir plan olan "zehirli hap", hissedarlara indirimli olarak ek hisse satın alma hakkı veriyor. Böylelikle firma yönetimi, şirketin tamamen satın alınmasını çok daha zorlaştırabiliyor.

Milyarder iş insanı, gündemden düşmeyen tartışmaların ardından dün 44 milyar dolara Twitter'ı satın almıştı.



Independent Türkçe, Daily Beast, Indian Express

DAHA FAZLA HABER OKU