Erkan Baş: Ülke AK Parti ve saray rejiminden kurtarılmadığı sürece vatandaşlar zor şartlarda yaşamaya devam edecek

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Yoksulluğun temel nedeni saraydır. Saray ve etrafına baktığımızda neden yoksullaştığımızı görüyoruz. Bu ülkenin kaynakları bir avuç azınlığa aktarılıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "ülkenin AK Parti ve saray rejiminden kurtarılmadığı sürece vatandaşların zor şartlarda yaşamaya devam edeceğini" kaydetti.

Erkan Baş, insanları çaresiz halde bırakan bu yönetim anlayışından bıktıklarını ancak iktidarın politikalarına olan öfkelerinin, utançlarından daha büyük olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidar ve yandaşlarının, buldukları her fırsatta, yoksulluğun kader olduğunu ve "dünyanın her yerinde durum böyle" yalanına başvurduğunu ifade eden Baş, "Ülkeyi yönetenler 'istediğim gibi bu ülkeyi yönetebilirim, halk da bu rezilliğe alışacak ve bu böyle devam edecek' rahatlığındadır. Ama biz buna alışmayacağız, halkımızın da aldatılarak bu duruma alıştırılmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bir avuç zengin servetlerine servet katıyor"

Türkiye'nin çok zengin ve kaynakları bol; halkının ise çalışkan bir ülke olduğunu ancak buna rağmen yoksulluğun arttığını vurgılayan Baş, "Yoksulluğun temel nedeni saraydır. Saray ve etrafına baktığımızda neden yoksullaştığımızı görüyoruz. Bu ülkenin kaynakları bir avuç azınlığa aktarılıyor. Bir avuç zengin servetlerine servet kazandırıyor. Geniş halk kesimleri fakirleşirken onlar haksız bir şekilde zenginleşiyor" diye konuştu.

Baş, Türkiye'de zengin sayısı artarken yoksul aile sayısının, yardıma muhtaç hale gelen aile sayısının da yükseldiğini savunarak, ülke kaynaklarının belli çevrelere aktarılmasının bu duruma neden olduğunu belirtti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU