Erkan Baş: Ethem Sancak ile Erdoğan arasındaki aşk bitti, çünkü para bitti

"Yarın mahkeme önünde hesaplaşma günü geldiğinde sözümüzü şimdiden söyleyelim: Hepiniz oradaydınız"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, artan enflasyon karşısında asgari ücretin her ay yeniden belirlenmesini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ikiye bölündüğünü, bir tarafta tek maaş ile meyveyi, sebzeyi teker teker almak zorunda kalanların, markete, pazara gidemeyenlerin, diğer tarafta bazen 4-5 maaş alanların yer aldığını söyledi.

"Yok öyle yağma"

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın açıkladığı zekatla şirketlerin kurtarılması projesi için, "Bu devletin anayasası, kanunu, vergi sistemi var" diyen TİP Genel Başkanı, "Neymiş, Kızılay şirketlerden zekat toplayacakmış; bunlar da vergiden düşülecekmiş.Kızılay istediği gibi ‘kendi vergisini’ toplasın sonra da kimseye hesap vermeden uygun gördüğüne bunu sadaka olarak dağıtsın istiyorlar. Yok öyle yağma. Patronlardan o vergiler kuruşu kuruşuna toplanacak, verilen vergi afları geri alınacak. Bunlar devletin kasasına koyulacak ve vatandaşa kamu hizmeti olarak geri dönecek" dedi.

Baş, "Yarattıkları sistem Tayyip Erdoğan’dan, sadaka kültüründen güç alıyor. Vatandaş sizden sadaka değil, yurttaş olarak hakkını istiyor" şeklinde konuştu.

"Aşk bitti, çünkü para bitti"

"Amerika'nın desteği ile iktidara geldik" dediği için AK Parti'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen iş adamı Ethem Sancak'ın açıklamalarına değinen Erkan Baş, "Erdoğan'ın gözdelerinden bir zamanlar ona bakınca ilahi bir aşk gören çoluğunu çocuğunu feda eden Ethem Sancak ile Erdoğan arasındaki aşk bitti. Aşk bitti, çünkü para bitti" diye konuştu.

"Gidişleri gelişlerinden cümbüşlü olacak"

Kulislerde "başka aşkların da" çatırdamaya başladığı haberleri geldiğini söyleyen Baş, "Beşli çetenin muhalefete yönetimiyle görüşmek için sıraya girdiği öne sürülüyor, bütün bu hengamede işin en eğlenceli bölüm başlıyor; yani gidişleri…  Gidişleri gelişlerinden çok daha cümbüşlü olacak" dedi.

Baş, sözlerini şöyle tamamladı:

Bundan sonra "beraber yürünülen yolların nasıl ayrıldığını" göreceğiz, "aldatıldım" diye nedamet getirenlere şahit olacağız, şimdi sarayın çevresini saranların yarın nasıl kaçıştığını izleyeceğiz, en çok besledikleri en önce sıvışacaklar, en büyük suç ortakları en önce itirafçı olacak!  Çok yakında hepsini göreceğiz. Yarın mahkeme önünde hesaplaşma günü geldiğinde sözümüzü şimdiden söyleyelim: Hepiniz oradaydınız

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU