Ulaşımda zam teklifinin reddedilmesine İmamoğlu'ndan tepki: Bundan sonra toplu taşımada yaşanacak sorunların müsebbibi UKOME üyeleridir

UKOME toplantısında elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yeniden değerleme oranı olan yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 zam önerildi. Müzakerelerin ardından teklif, oy çokluğuyla reddedildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında, "ulaşım ücretlerine zam teklifi" oy çokluğuyla reddedildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce (TUHİM), UKOME toplantısında akaryakıta gelen zamlar, ÖTV muafiyeti gibi nedenlerle elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yeniden değerleme oranı olan yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 zam önerildi.

Müzakerelerin ardından teklif, oy çokluğuyla reddedildi.

Öte yandan, görüşülen "Adalar İlçesi Bisiklet Kiralama Yönergesi Revizyon Teklifi" de oy birliği ile kabul edildi.

İmamoğlu'ndan tepki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, ulaşım ücretlerine zam teklifinin reddedilmesi kararına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu, "İETT’yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum. Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU