Uzaylılardan gelebilecek en korkunç mesajlar sıralandı

"Dünya halkı lütfen dikkat"

Dünya dışı uygarlıklarla iletişim kurma çabaları hız kazanırken, bazıları bunun iyi bir fikir olduğundan emin değil (Unsplash)

Son günlerde Reddit kullanıcıları arasındaki ilginç bir tartışma göze çarpıyor.

ABD merkezli forum sitesinde, "Uzaylıların Dünya’ya gönderebileceği en korkunç mesaj ne olurdu?" başlığını tartışan kullanıcılar, birbirinden ürkütücü fikirler ortaya attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışma başlığı, bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’ndeki olası uzaylılarla temasa geçmek için kullandıkları mesajı güncellemesinin ardından açıldı.

İkili kodla oluşturulan yeni mesajda, Dünya'daki yaşamın biyokimyasal bileşimi, Güneş Sistemi'nin Samanyolu'ndaki konumu ve Dünya'nın yüzeyinin dijitalleştirilmiş tasvirleri yer almıştı.

Bu gelişme, aslında uzun süredir tartışılan, "Uzaylılara mesaj göndermek iyi fikir mi?" sorusunu yeniden gündeme getirmişti.

Zira birçok kişi, uzaylıların bu tür mesajlara verebileceği yanıtlardan endişe duyuyor.

Teknoloji sitesi Futurism, Reddit kullanıcılarının en ürkütücü yorumlarını sıraladı.

Ya ölmüşlerse?

Reddit kullanıcılarından biri, uzaylıların göndereceği mesajdan ziyade hayatta olup olmadıklarını önemsiyor. Outside-Papaya adlı kullanıcıya göre, daha gelişmiş bir medeniyetin yok olma ihtimali hepsinden daha ürkütücü:

Gerçekçi olmak gerekirse, herhangi bir tehlike ya da yok oluş mesajını duymak en korkuncu olurdu. Gezegensel bir felaketin bizi yok etme tehdidi hep var. Ancak bunun gerçekleştiğine dair somut kanıtlar bulmak tehdidi çok daha gerçek kılacaktır.

"Dikkat dikkat"

OnlyMortal666 adlı kullanıcıysa ünlü bilimkurgu yazarı Otostopçunun Galaksi Rehberi (Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) adlı kitap serisine gönderme yaptı:

Bence en korkuncu, 'Dünya halkı, lütfen dikkat' olurdu.

Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde uzaylılar bu anonsun ardından, galaktik yol çalışması kapsamında iş makineleriyle Dünya’yı yıkıyordu.

"Derin bir sessizlik"

Bir diğer kullanıcı da en ürkütücü mesajın "sessizlik" olduğunu vurguladı. Safe-Concentrate2773 adlı kullanıcıya göre, Dünya’dan yayılan radyo dalgalarına yanıt gelmemesi, uzayda kötü bir şeyler olduğunu gösteriyor.

En korkuncu muhtemelen sessizlik etkisi. Yüzyıllardır radyo dalgaları yaydığımızı ve cevap alamadığımızı, dışarıda büyük ve kötü bir şey olduğunu gösterir.

İnsanların uzaylılarla iletişim kurmak için en güçlü sinyalleri 16 Kasım 1974'te, Porto Riko'daki Arecibo Radyo Teleskobu'ndan yayımladığı biliniyor. O tarihten beri çalışmalar sürüyor ama henüz iletişim kurulamadı.

"Mesajın kendisi"

Öte yandan bazı kişiler, uzaylılardan bir mesaj almanın cevapsız kalmaktan daha korkunç olduğunu düşünüyor. u/Team_17 adlı kullanıcı, şöyle yazdı:

En korkuncu, anlayabileceğimiz herhangi bir şey olurdu.

"Hiçbir şey bizi korkutamaz"

Tartışmaya katılanlar arasında tartışma başlığının kendisine karşı çıkanlar da vardı. Bu kişilere göre tarih boyunca yok oluşlar, pandemiler ve savaşlarla mücadele eden gezegeni hiçbir şey korkutamaz. Hatta insanlar internet mimleri ve çeşitli espriler aracılığıyla tehlikeyi görmezden gelebilir.

Blackdoomax adlı bir kullanıcı, şu yorumda bulundu:

Artık herhangi bir uzaylı mesajının kimseyi korkutabileceğini sanmıyorum. İnsanların bir kısmı umursamayacak ya da bundan mim yapacak.

 

Independent Türkçe, Reddit, Futurism

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU