Ünlü boksör Lomaçenko ülkesini, dünya şampiyonluğuna tercih etti: Unvan maçı yerine Ukrayna'da kalıp savaşacak

Eski şampiyona Rusya'nın istilası altındaki ülkesinden ayrılma şansı sunulmuştu

Boksör Vasiliy Lomaçenko (solda) Ukrayna için savaşan sporculardan biri (Vasiliy Lomaçenko / Facebook)

Vasiliy Lomaçenko'nun elinde tuttuğu unvanlar için Avustralyalı hafif sıklet dövüşçü George Kambosos Jr.'a meydan okumak yerine ülkesini Rusya'nın istilası karşısında savunmak adına Ukrayna'da kalacağı bildirildi.

Lomaçenko geçen ay Rus birlikleri ülkeyi istila ederken gönüllü orduya katılmak için bombardıman altındaki ülkesine geri dönmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birden fazla sıkletın eski şampiyonu Lomaçenko, ülkesini savunma kararıyla WBA, WBO, IBF ve IBO ağır sıklet unvanlarını elinde bulunduran hemşerisi Oleksandr Usyk'le Vladimir ve Vitali Kliçko kardeşlere katılmış oldu. Vitali Kliçko aynı zamanda Kiev Belediye Başkanı.

Lomaçenko'nun organizatörü Bob Arum bu hafta yaptığı açıklamada geçen ay yürürlüğe konan ve 18 ile 60 yaş arasındaki tüm erkeklerin ülkeyi terk etmesini yasaklayan yasaya rağmen Lomaçenko ve Usyk'in Ukrayna'dan ayrılma hakkına sahip olduklarını söyledi.

Eylülde Londra'da Anthony Joshua'yı tahtından indiren Usyk'in bu bahar Britanyalı dövüşçüyle yeniden karşılaşması beklenirken Lomaçenko'nun da Kambosos Jr.'la dövüşmesi planlanıyordu.
 


Şimdi Devin Haney'le karşılaşması beklenen Avustralyalı dövüşçü sosyal medyada Lomaçenko'ya saygılarını sundu ve Ukraynalının kendi ülkesinde kalacağını doğruladı:

Kararına saygı duyuyor ve tamamen anlıyorum, sen ve ülken için dua ediyorum.

Lütfen güvende kal, Devin'ı yere serdikten sonra bu dövüşü iki gerçek şampiyon arasında yapacağız. Tanrı seni korusun.

Usyk'in Ukrayna'da kalıp kalmayacağı veya Joshua'yla sözleşmeli olarak zorunlu kılınan rövanş maçı için ayrılıp antrenman yapma fırsatını değerlendirip değerlendirmeyeceği henüz belli değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/boxing

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU