Kılıçdaroğlu Atatürk'ün anlatımı ile Çanakkale'yi seslendirirken hata yaptı: Çanakkale muhabereleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "muharebe" yerine "muhabere" ifadesini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale anlatımını seslendirdi.

CHP'nin sosyal medya hesabında paylaşılan videoya "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sesinden, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale anlatımı: "Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak..." #ÇanakkaleGeçilmez" notu düşüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu seslendirdiği bölümde bir de hata yaptı. Kılıçdaroğlu "Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran, bu yüksek ruhtur" bölümünde muharebe yerine muhabere ifadesini kullandı.

Muharebe "savaşta yapılan çarpışmalardan her biri" anlamına gelirken muhabere "haberleşme" anlamına geliyor.

Kılıçdaroğlu'nun seslendirdiği kısım şöyle:

Bomba Sırtı olayı çok önemli ve dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan bir hadisedir. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiçbirisi kurtulmamacasına şehit düşüyor. İkinci siperdekiler, yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz! Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor. 3 dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor, sarsılma yok. Okuma bilenler, Kur'an-ı Kerim okuyor ve cennete gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler ise, Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezanı okuyarak yürüyorlar. Sıcak cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperde bir nefer süngüyle çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran, bu yüksek ruhtur.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU