Kılıçdaroğlu: Emniyet Teşkilatımızda emek veren kardeşlerimiz merak etmesin, bu bozuk yönetmeliği iktidara gelir gelmez kaldıracağız

CHP lideri, “Erdoğan’ın imzaladığı ‘Bölge Sistemi’ tam bir garabet” değerlendirmesi yaptı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Emniyet Teşkilatımızda gece gündüz emek veren kardeşlerimiz hiç merak etmesin, bu bozuk yönetmeliği iktidara gelir gelmez kaldıracağız!” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nde yapılan değişikliklere tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Erdoğan’ın imzaladığı "Bölge Sistemi" tam bir garabettir. Saray, hayatı zorluklarla dolu olan Polisimize “Daha çok zorluğa katlanacaksın” diyor. Emniyet Teşkilatımızda gece gündüz emek veren kardeşlerimiz hiç merak etmesin, bu bozuk yönetmeliği iktidara gelir gelmez kaldıracağız!

Soylu’da Kılıçdaroğlu’na yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP liderine, “Birçok olumlu düzenlemeyle polisimizin şark süresini indiren, bölge düzenlemesini 2024’te başlatacak yönetmelik için Kılıçdaroğlu; ilgili büyükelçiye! onaylatarak tweet atmış” yanıtını verdi.

“Ortağın HDPKK yönetmelik mahiridir” diyen Soylu, “Belediyelerinize verdiği örgüt mensupları gibi geliyor gelmekte olan” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU