Trafoya kuş girdi, 10 bin hanenin elektriği kesildi

"Acaba bu bir Rus kuşu muydu?"

Elektrik şirketi, kuşun türünün bilinmediğini duyurdu. Hayvanın durumuna dair bir açıklama yapılmadı (Reuters/Temsili fotoğraf)

ABD'nin Louisiana eyaletinin en kalabalık kenti New Orleans'ta yaklaşık 10 bin hanenin elektriği çarşamba sabahı kesildi.

Entergy New Orleans adlı elektrik şirketi, bir trafo merkezine kuşun girmesi sonucunda kesintinin meydana geldiğini düşündüklerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kentte 2021 yazında da 7 bin hanenin elektriği kesilmişti. Bu olayın sorumlusunun da bir kuş olduğuna inanılıyordu.

Kesinti sebebiyle trafik ışıkları çalışmayı durdururken, işyerlerinde telefon ve internet hizmeti de kesildi. Louisiana Gelir İdaresi, New Orleans ofisini bir günlüğüne kapattı.

Öte yandan 9 binden fazla hanenin elektriği öğleden sonra geri geldi. İlerleyen saatlerde 280 haneye daha elektrik verilirken, geri kalanlar için hizmetin bugün verilmesi planlanıyor.

New Orleans'taki elektrik kesintilerinin yüzde 20'sinin hayvanlardan kaynaklandığını belirten şirket, geçen seneki kesintinin ardından kuşları trafolardan uzak tutmak için lazer sistemi test edildiğini açıklamıştı. Ancak bu planın ne durumda olduğu bilinmiyor.

Belediye Meclis Üyesi JP Morrell, Entergy yetkililerin Elektrik, Kablo, Telekomünikasyon ve Teknoloji Komitesi'nin bir sonraki toplantısına geleceğini ve kesintileri görüşeceklerini bildirdi.

Öte yandan haber sosyal medyada ilgi çekti. Twitter'da bir kullanıcı "Acaba bu bir Rus kuşu muydu?" diye şaka yaptı.

Bir başka Twitter kullanıcısıysa hayvanın durumunu ve trafo merkezine nasıl zarar verdiğini merak ettiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, New York Times, WFLA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU