Hindistan'ın Filistin Büyükelçisi işyerinde ölü bulundu

Filistin'de yetkililer Arya'nın ölüm nedenini "yakından takip ettiklerini" söyledi

Hindistan'ın Filistin elçisi Mukul Arya pazar günü ofisinde ölü bulundu (Twitter/@MEAIndia)

Hindistan'ın Filistin temsilcisi Mukul Arya pazar günü Ramallah'taki işyerinde ölü bulundu.

Hindistan Dışişleri Bakanı S. Jaishankar, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ramallah'ta Hindistan Temsilcisi Shri Mukul Arya'nın vefat ettiğini duyunca derinden sarsıldık" dedi.
 

 

O, önünde çok şey olan zeki ve yetenekli bir memurdu. Ailesinin ve sevdiklerinin hislerini paylaşıyorum. Om Shanti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Arindam Bagchi yaptığı açıklamada, Arya'yı "genç ve kendini işine adamış bir memur" olarak nitelendirdi.
 


Arya'nın ölüm nedeni henüz bilinmese de Filistin'deki yetkililer haberi "büyük hayret ve şaşkınlıkla" aldıklarını ve temsilcinin naaşının konutuna taşınması için anında talimat verdiklerini söyledi.

Filistin Dışişleri ve Göçmenler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hindistan Cumhuriyeti'nin Filistin Devleti Büyükelçisi Mukul Arya'nın ölüm haberini büyük bir hayret ve şaşkınlıkla aldık. Ölümünden dolayı büyük üzüntü, eksiklik ve acı duyduğumuzu belirtiriz" dendi.

Bu acı haber gelir gelmez Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye tarafından Hindistan Büyükelçisi'nin ölüm sebebinin yakından incelenmesi ve naaşının ikamet ettiği yere derhal taşınması için Sağlık ve Adli Tıp Bakanlığı'nın yanı sıra tüm güvenlik, polis ve kamu makamlarına anında talimatlar verilmiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık cenazenin ülkesine geri gönderilmesini koordine etmek için Hindistan Dışişleri Bakanlığı'yla iletişim halinde olduklarını belirtti.

Indian Express'in haberine göre, 30'larında olduğu düşünülen Arya diplomatlık kariyerinden geliyordu ve Hindistan'ın Yeni Delhi'deki Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapmıştı.

Kabil ve Moskova'da da görev yapan Arya, Paris'teki UNESCO Daimi Hindistan Temsilciliği'nde çalışmıştı.

2008'de Hindistan Dışişleri Bakanlığı'na katılmadan önce Arya, Delhi Üniversitesi ve Jawaharlal Nehru Üniversitesi'nde öğrenim görmüştü.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU