Saadet Partisi'nden Cübbeli Ahmet'in HDP hakkındaki ifadelerine tepki: Cübbesini çıkarırsa, bir daha başkasını aldatamaz

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, "Bu kadar gereksiz ve bu kadar lüzumsuz açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz" diye konuştu

 Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır'a gelen Aydın, partisinin bir otelde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına değinen Aydın, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kabullenemeyiz, doğru bulamayız, onaylayamayız. Saadet Partisi olarak öteden beri temel şiarımız, çatışma değil diyalog, savaş değil barış. Diyalogla çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Bir siyasetçinin dediği gibi; bir saat savaşmaktansa 10 yıl müzakere edelim. Dolayısıyla bugün yanı başımızda Rusya ve Ukrayna arasında olan, gerekçesi ne olursa olsun bu savaşı haklı gösteremez" diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini dile getiren Aydın, "Mutlaka ve muhakkak diyalog yolunun, uluslararası hukukun cari olacağı bir zemini bulmak durumundayız. Burada da zararın neresinden dönülse kardır. Bugün behemehal ortak akıl, ortak irade ve bütün bölge ülkeleri, savaşın durmasını, bu işgalin durmasını ve sürecin müzakere yoluyla kaç yıl olursa olsun sürdürülmesi tarafında." ifadesini kullandı.

"28 Şubat Kürt meselesini Türkiye kendi iradesiyle çözme iradesini ortaya koyduğu için yapılmıştır"

Aydın, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

28 Şubat, altını kalın şekilde çizerek ifade ediyorum, Türkiye'nin dış politikada bağımsız hareket etme iradesini ortaya koymasından dolayı olmuştur. 28 Şubat, Türkiye'nin maddi kalkınma açısından kendi bağımsız adımlarını atmaya başladığı için olmuştur. Ve Kürt meselesini bir kısım dış güçlerin telkinleriyle ve siparişleriyle değil Türkiye kendi iradesiyle çözme iradesini ortaya koyduğu için yapılmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz"

Bir gazetecinin kamuoyunda "Cüppeli Ahmet Hoca" diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, HDP ile ilgili ifadelerini sorması üzerine Aydın, şu yanıtı verdi:

İnsanlarımız okusunlar. Süleyman Peygamberle bir güvercin arasında hikaye vardır. Hikayenin sonunda bir avcının kendisine yapmış olduğu eziyetin karşılığında kısas olarak güvercin der ki; 'Cübbesini çıkarırsa, bir daha başkasını aldatamaz, inandıramaz'. Bu kadar gereksiz ve bu kadar lüzumsuz açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz.

Cübbeli Ahmet ne demişti?

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, gazeteci Serdar Arseven'ın Youtube kanalında katıldığı programda HDP’nin yüzde 11-12 oranlarında oy alacağı tahminleri hakkında şunları söylemişti:

Kürtler Müslümandır. Bunlara oy verenler arasında da Müslümanlar var Bunların ne Marksist Leninist, ne dinsiz siyoniste çalıştığı anlatılamıyor mu, ben anlamadım ya. Bu Müslümanlar nasıl bunlara rey verebilir. Bu nokta çok önemli. Bu insanların şuurlandırlması, bu ağlayan annelerin gündeme daha çok getirilmesi. Herkese sak, çoluğu çocuğu dağa mı kaçırsınlar, tecavüz etsinler… Bunlar böyle eşkıya. Bu daha iyi anlatılamadı yani. Yüzde 11-12 bilmiyorum yalan değilse anket nedir ya.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU