Fatih Altaylı: Bu gelen fasulyenin kokusu mu!

"Belli ki, siz o fasulyeyi çoktan hamuduyla yemişsiniz. Çevrenizden eksik olmayan pis kokunun da nedeni muhtemelen o"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, doğalgaza gelen zamlar konusunda vatandaşların şikayetlerinin konuşulduğu sırada “Benim çözümüm var; topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendi üretecek" şeklinde bir ifade kullanan Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler’e tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın sunduğu programda kullanılan bu ifadeler için şunları söyledi:

Millet elektrik faturaları, doğalgaz faturaları altında ezilirken iktidar gölgesinde toplumdan kopan bir grup medya meczubu işin iyiden iyiye cılkını çıkardılar. Biri televizyona çıkıp “Kuru fasulye dağıtacağız herkes kendi gazını üretip ısınacak” diye dalga geçiyor.

Altaylı köşe yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bazıları ise tehdit ediyor. Neymiş efendim, bu faturaları paylaşanlar tuzu kurularmış, camına elektrik faturasını asıp isyan eden lokantaya vergi denetmeni yollamak lazımmış. Zaten en iyi bildikleri şey bu. Yandaşın vergi borcunu affet, eleştireni vergi denetmeni ile tehdit et.  Ve bunları yazanlar iktidar savunucuları.

İbrahim Kalın çıkıp insan gibi konuşuyor ve “Durumun farkındayız. Faturalara çözüm arıyoruz” diyor. Ama iktidar çanağından yalayarak semirmiş medyası ya dalga geçiyor ya tehdit ediyor. Üşüyene, ödeyemeyene kuru fasulye dağıtacaklarmış, bu kadar da olmaz diyene vergi denetimi yapacaklarmış. Aferin size. Aynen böyle devam edin. Belli ki, siz o fasulyeyi çoktan hamuduyla yemişsiniz. Çevrenizden eksik olmayan pis kokunun da nedeni muhtemelen o.

Güler, dün akşam katıldığı CNN Türk yayınında elektrik ile doğalgazdaki yüksek faturalar ve vatandaşın cebinden çıkan paranın nasıl azaltılabileceğine dair programın diğer katılımcıları yorum yaparken “Benim formülüm var. Topluma kuru fasülye dağıtalım, herkes kendi gazını kendi üretecek” şeklinde bir ifade kullandı. Programın moderatörü Ahmet Hakan’ın herhangi bir müdahale bulunmadığı bu ifadeler özellikle sosyal medyada tepki çekti. Sözlerinin çarpıtıldığını iddia eden Güler, bu sözleri “nükleer enerji, HES, termik santral ve rüzgar enerjisine karşı çıkanlara söylediğine” dair bir sosyal medya mesajı paylaştı.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU