Turgay Güler: İnsanlara kuru fasulye dağıtılsın, herkes kendi gazını üretsin

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, doğal gaz ve elektrik faturalarının pahalılığı tartışılırken "Topluma kuru fasulye dağıtılsın, herkes kendi gazını kendi üretsin" ifadelerini kullandı

Elektrik fiyatlarına gelen zam yurttaşın tepkisine neden oldu.

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında da özelleştirmenin ardından özel sektöre geçen elektrik şirketleri, zamlar ve yüksek faturalar gündem oldu.

Zamlara ilişkin yorum yapan Bedri Baykam, "Elektrik devletin kontrolünde daha insaflı dağıtılamaz mı, bu özelleştirmeler geri alınamaz mı?" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baykam'ın sözleri üzerine Takvim Gazetesi'nin Ankara temsilcisi Zafer Şahin, "Allah aşkına nükleer yapmayalım, HES'leri yapmayalım, peki bu elektriği nasıl ucuzlatacağız?" diye karşılık verdi.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler ise "Benim çözümüm var; topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendi üretecek" diye konuştu. 

Güler'in sözlerine çok sayıda sosyal medya kullanıcısından tepki geldi.

Güler: Stüdyodaki herkes ama istisnasız herkes bu çarpıtmaya tepki gösterdi

Güler ise sözlerinin çarpıtıldığını savundu. Twitter hesabından konuya ilişkin bir dizi paylaşım yapan Güler şunları kaydetti:

Demediğim bir şey üzerinden adice alçakça operasyon çekenler, çarpıtanlar! Kuyruk acınızı biliyorum! Bir de ihaneti tescilli olanlar var! Onların kuyruk acısı başka! Hadi bakalım öyleyse!!!!

Nükleer enerji santraline, HES'lere, Termik Santrallere, Rüzgâr enerjisine karşı çıkanlara söylediğim sözü kahpece çarpıtanlara söylenecek tek şey ALÇAKSINIZ!

Kaldı ki yayın esnasında da bu çarpıtmaya cevap verdim. Dahası stüdyodaki herkes ama istisnasız herkes bu çarpıtmaya tepki gösterdi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU