Ahmet Davutoğlu'ndan "milletvekili pazarlığı" iddiasına yanıt

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "Öne sürüldüğü gibi 'milletvekili paylaşımı' veya 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' gibi konular ima yoluyla bile gündeme gelmedi" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidar kanadından yöneltilen ‘pazarlığa tutuştular’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Karar gazetesine konuşan Davutoğlu, muhalefetin ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem'e geçiş çalışmalarının daha da ileri taşınarak, ortak siyasetin yapılandırılması ve seçim sonrasında atılacak adımların belirlenmesi için somut zemin inşa edilmesinin gerekli olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidar kanadından yöneltilen ‘pazarlığa tutuştular’ iddialarına da yanıt veren Davutoğlu, “Öne sürüldüğü gibi ‘milletvekili paylaşımı’ veya ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ gibi konular ima yoluyla bile gündeme gelmedi. Esas hedef ilkeler temelinde işlevsel bir ittifak arayışı. Bu söylentilere kulak asılmamalı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, geçiş sürecinin planlanması için güçlendirilmiş bir ittifak mekanizmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Pazarlık iddiası

Cumhuriyet'te dün yer alan habere göre muhalefet temsilcileri, "Davutoğlu’nun uzun süredir Millet İttifakı’nın yeniden kurulmasını, bu kapsamda yeni kurulan ittifakta 'her partinin eşit şekilde yer almasını ve eşit sayıda milletvekili çıkaracak şekilde seçimlere hazırlanılmasını istediğini' iddia etmişti.

 

Independent Türkçe, Karar, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU