İkinci el oto pazarında son durum

Mesut Babur Independent Türkçe için yazdı

Fotoğraf: AA

Son yıllarda yaşanan gelişmeler ile bir türlü denge bulamayan ikinci el oto pazarı bugünlerde yine durgun.

Sıfır otomobile erişmekte zorlanan tüketiciler, ikinci el pazarına yönelse de bu yöneliş, hem fiyat değişimi, hem aradığını bulamama, hem de kredi şartlarından dolayı karşılık bulamıyor.

Bu yönde oto galerilerin ve tüketicilerin sorunu da beklentisi de bir. Galeriler satmak istiyor, tüketici almak istiyor; bu sefer de şartlar el vermiyor.


Pazardaki 3 temel sorun

Fiyat istikrarsızlığı

Pandemi, konteyner krizi, çip krizi, kur hareketliği, ÖTV matrahları, enflasyon ve pazar fırsatçıları gibi saymakla bitmeyen etkenler, ikinci elin standart bir düzene geçmesine mani oluyor.

Son birkaç yılda yaşanan tüm bu gelişmeler, kırılgan olan fiyatların ani değişimine neden oluyor ve otomobil sektöründe istikrarlı ve öngörülebilir bir piyasa oluşmasına engel oluyor.


Stok havuzu

Sıfır otomobillerin üretim krizi, sürekli güncellenen ve yükselen fiyatlar, tüketicinin ikinci el otoya yönelmesine sebep oluyor.

Artan talepler ile pazarda hızla eriyen genç yaş gurubu araçların yerine yenileri eklenemeyince, pazardaki araç yaşı ortalaması da düşüyor.

Şu an İkinci el pazarında satışa sunulan araç yaş ortalaması 10-12 arasında. 

Bu durum, tüketiciyi pazarda aradığını bulamaz hale getiriyor. Tüketici, aradığı aracı bulsa bile alternatif araç eksikliğinden dolayı ancak eder fiyatın üstüne satın alabiliyor.


Faiz oranları ve krediye erişim

Tüketicilerin, otomobil sahibi olabilmeleri için ihtiyaç duydukları kredilerdeki yüksek faiz oranları, tüketicilerin geri adım atmasına neden oluyor.

Otomobil sahiplenmek için karar veren tüketiciler yüksek faizli oranlarını duyunca, ya otomobil almaktan vazgeçiyor ya da faizlerin düşmesini bekliyor.

Böylece otomobil pazarında ayrı bir durgunluk oluşuyor. 

Ayrıca, 2021 Temmuz başında BDDK'nın yayımlamış olduğu yönetmeliğe göre, taşıt kredilerinde kullanım limitleri ve vade kısıtlanmıştı.

Yüksek oranlı kredinin yanında birde kullanım limiti eklenince kredi ile araç satın almak hem karmaşık hem de zor bir hal oldu.

BDDK'nın yönetmeliğine göre;

  • 120 Bin TL ile 300 Bin TL aralığındaki araçlar için kredilendirme limiti % 50 ve taksit sayısı 36 ay,
  • 300 Bin TL ile 750 Bin TL aralığındaki araçlar için kredilendirme limiti % 30 ve taksit sayısı 24 ay,
  • 750 Bin TL ve yukarısındaki araçlar için kredilendirme limiti % 20 ve taksit sayısı 12 ay olarak uygulanıyor.  

Bu tabloya göre, örneğin, tüketici yaklaşık değeri 380-400 bin TL olan 5 yaşındaki bir C gurubu araç satın almak isterse, kullanabileceği kredi miktarı en fazla 120 bin TL olabiliyor.

Bu da tüketicinin 280 bin TL peşinat vermesi anlamına geliyor.

Pek çok potansiyel tüketici gerekli olan peşinat miktarını karşılayamadığından dolayı otomobil almaktan vazgeçiyor veya alamıyor. 

Tüketicilerin ve oto galerilerin görüş ve talebi ise aynı yönde. Kredi faizlerin düşmesi ve kredilendirme limitlerinin yükseltilmesi.


Pazar hareketlenecek

  • Baharın gelmesi ve bekleyen işlemlerin gerçekleşmesi ile ikinci el pazarında yeniden bir hareketlilik bekleniyor.
     
  • Kredi kullanım limitlerinin yükseltilmesi tüketicinin otomobile erişimini kolaylaştıracaktır. 
     
  • Tüketicinin B ve C gurubundaki araçlara erişiminde problem yaşanabilir. Buda fiyatlarda bir miktar değişiklik yaratabilir.
     
  • İkinci el sektörünün stok / fiyat konusunda istikrara kavuşması gecikebilir. Global piyasalarda yaşanan üretim problemlerinin giderilmesi ve bunun ülkemizdeki ikinci el pazarına yansıması zaman alacak gibi görünüyor. 

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU