Isparta'daki yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, bazı ilçelere saatlerdir elektrik verilemiyor

Şehirdeki kar yağışı yolları kapatırken, bazı ilçelere elektrik verilmemesi nedeniyle vatandaşlar zor durumda kaldı. Başkan Başdeğirmen ise çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Zorlanırsak 2 gün zorlanırız ama, bunun nimetinden uzun süre faydalanırız" dedi

Yoğun kar yağışı Isparta'da günlük hayatı olumsuz etkilerken, çeşitli ilçelerde saatlerdir devam eden elektrik kesintisi halkı zor durumda bıraktı.

Yolların karla kaplanması nedeniyle şehrin trafik akışında zorluklar yaşanırken, kesinti nedeniyle de konut ve işyerlerinde ısınma sorunu oluştu.

İYİ Partili milletvekili: Oksijen tüpüyle yaşayanlar için endişeliyiz

Cumhuriyet'ten Sinem Nazlı Demir'e açıklamarda bulunan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Önder Cesur, yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinin uzun saatlerdir devam ettiğini ve halkın bu duruma isyan ettiğini söyledi.

Foto2.jpg
Fotoğraf: Twitter / @cesuraylin


Isparta'da bir kar yağışı var ama karın kalınlığının 30-40 santimetreyi geçmeyen bölgeler de var. Ona rağmen elektrik şirketleri, 'Kar yağışına  bağlı olarak bir kesinti yaşanıyor' dedi.

Geceden beri herkesle temastayız. Yetkililer buzlanma olduğunu ve tellerin koptuğunu söylediler'' ifadelerini kullanan Cesur, sürekli insanların aradığını ve oksijen tüpüyle yaşayanlar için endişelendiklerini söyledi.

Ciddi bir mağduriyetin olduğunu ve belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu aktaran Cesur, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i aradığını ancak "yurtdışında olduğu için" görüşemediğini iletti. 

Sokaklardaki ve köydeki durumun hala çok kötü olduğunu söyleyen Cesur şunları kaydetti:

Isparta'nın Gelendost,Atabey, Yalvaç, Eğirdir ve Senirkent gibi birçok ilçesinde yaklaşık 36-48 saattir elektrik yok. 'Çalışmalar devam ediyor' diyorlar ama Isparta'nın hala yüzde altmışında elektrik yok. Ulaşımda ciddi sıkıntılar var. Bir felç durumu yaşanıyor. Dünden beri yetkililieri göreve çağırıyorum Meclis'e soru önergesi verdik. Elektrik dağıtım şirketinin yetkilisi 'Her şeyimiz var, eleman da var, elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz' diyorlar ama telefonlara cevap vermiyorlar

"Köylere elektrik verilmesinin bir haftayı bulacağı iddia ediliyor"

HalkTV'den Hava Asal'a açıklamalarda bulunan, Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi CK Akdeniz Elektrik AŞ'ye sosyal medyadan isyan ederek vatandaşlara yönelik hiçbir bilgilendirme yapılmadığını ve telefonlara bakılmadığını söyledi.

FKrcf9OVUAERB2j (1).jpg
Fotoğraf: Twitter


Büyükleblebi "CK Elektrik Dağıtım hala bir ses verdiğin yok, telefonlara baktığın yok, muhtarlara bilgilendirmen yok, vatandaş mağdur" dedi.

Isparta CHP İl Başkanı Yalım Halıcı ise yaşananlarla ilgili şunları kaydetti:

Kentimizde pek çok mahalleye ve köye yaklaşık 30 saattir elektrik verilemiyor. Vatandaş hem elektriksiz hem de kombileri çalıştıramadıkları için soğukta kaldı. Özellikle hastalar ve çocuklu aileler zor durumda. Hastaneler jenaratörler ile çalışıyor ama daha ne kadar dayanır bilemiyoruz. Ne belediye başkanı ne de CK Elektrik Dağıtım bu konuda bilgilendirme yapmadı.
İlk kar yağışında yollarımız kapandı. Belediyenin ciddi ihmal söz konusu. Özelleştirme sonrasında elektrik hizmetlerinin köylere elektrik verilmesinin bir haftayı bulacağı iddia ediliyor. Biz vatandaş için elimizden geleni yapıyoruz ama yetkililerin buraya acil müdahale etmesi gerekiyor.

 

Belediye Başkanı Başdeğirmen: Zorlanırsak 2 gün zorlanırız ama, bunun nimetinden uzun süre faydalanırız

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise şehir esir alan kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başdeğirmen, buna benzer son yağışın 20 yıl önce 35 santim olarak yağdığını, bugün ise merkeze 50 cm yükseklere 1 metre kar yağdığını ifade etti.

Şehrin uzun süredir kuralık da yaşadığını belirten Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen şunları kaydetti:

Biz zorlanırsak 2 gün zorlanırız ama, bunun nimetinden uzun süre faydalanırız. Şu an bin personel ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz, DSİ'den ve çeşitli özel yada resmi kurumlardan aldığımız araçlarla vatandaşlarımızın bu günleri en sıkıntısız şekilde atlatması için aralıksız çalışıyoruz. Arazide şuan tuzlama ve solisyon araçlarımız aralıksız çalışıyor. Açılmayan sokaklarımız var. Ne olur vatandaşlarımızdan biraz sabır oralarada yetişeceğiz. Önümüzdeki yılların daha bereketli ve kurak olmaması için, kazasız belasız yağışlarımızın sürmesi için Yüce Rabbimize dua edelim.

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU