Şans kurabiyesinden çıkan sayılarla 4 milyon dolarlık ikramiye kazandı

60 yaşındaki Gabriel Fierro sayıları "öylesine" denediğini söyledi

Şans kurabiyesi sayılarıyla piyango oynayan adam büyük ikramiyeyi kazandı (Pixabay)

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde bir kişi, bir şans kurabiyesindeki sayılarla  piyangoya katıldıktan sonra 4 milyon dolar kazandı.

North Carolina Lottery'nin Twitter hesabında yayımlanan bir ilanda “Mega Millions” ödülünü emekli çavuş Gabriel Fierro'nun kazandığı ve zaferini şampanya satın alarak kutlamayı planladığı belirtildi.

60 yaşındaki Fierro, "Genelde şans kurabiyesi numaralarımı oynamam ama öylesine denedim" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emekli olmadan önce 32 yıl boyunca orduda görev yapan Fierro, şans kurabiyesini eşiyle birlikte "yaklaşık haftada bir" ziyaret ettiği yerel bir Asya restoranında almıştı.

Piyango biletini 3 dolara çevrimiçi ortamda satın almış, olası kazançların miktarını katlamak için de fazladan 1 dolar ödemeyi seçmişti.

NC Lottery, Fierro'nun 5 sayı tutturarak 1 milyon dolar kazandığını fakat aldığı 1 dolarlık katlama seçeneğiyle ikramiyenin 4 kat artarak 4 milyon dolara çıktığını açıkladı.

Bu şu anda Kuzey Carolina piyango tarihinde çevrimiçi bilete çıkan en büyük ikramiye.

Fierro kazandığını öğrendiği anları "Sabah bir e-posta aldım ve şaşkın şaşkın bakakaldım" diye anlattı.

Aldım ve eşime gösterdim, o da bunun bir 1 Nisan şakası ya da belki bir dolandırıcılık olduğunu düşündü.

Fierro ikramiyenin gerçek olduğunu anladıklarında heyecandan “evin içinde koşmaya” ve “bir grup Banshee (Kelt folklorunda çığlık ve iniltileriyle bir aile üyesinin ölümünü haber ettiğine inanılan periler -ed.n.) gibi çığlık atmaya” başladığını da sözlerine ekledi.

Federal vergiler ve eyalet vergileri nedeniyle Fierro'nun alacağı toplam ödül 2 milyon 840 bin 401 dolar oldu.

Emekli asker kazancın çoğuyla yatırım yapmayı planladığını fakat ilk önce küçük bir satın almayla kutlama düzenleyeceğini söyledi.

Fierro, "Eve giderken biraz şampanya alacağız" dedi.

Bu hafta ABD'nin başka bir yerinde, Michigan eyaletindeki Oakland'de bir kadın, kendisine kazandığına dair bilgi verilen bir e-postanın gereksiz klasörüne düşmesi nedeniyle 3 milyon dolarlık ikramiyeyi neredeyse kaçırmıştı.

55 yaşındaki Laura Spears, e-postayı ancak başka birinden gelen kayıp bir e-postayı aramak için gereksiz klasörüne girdikten sonra fark ettiğini söylemişti.

Spears, "Okuduklarıma inanamadım, bu yüzden e-postadaki mesajı doğrulamak için piyango hesabıma giriş yaptım" demiş, parayı düşündüğünden daha erken emekli olmak için kullanmayı planladığını da sözlerine eklemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU