Öztrak: Bugün Diyarbakır'da da demokrasi sorunu vardır, Ankara'nın göbeğinde de vardır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Önce sayın Genel Başkanımızın söylediği cümleyi herkes doğru okumalıdır. Genel Başkanımız bir demokrasi sorunundan bahsetmiştir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Bugün ülkemizin 784 bin kilometrekaresinde en önde gelen sorun demokrasi sorunudur. Bugün Diyarbakır’da da demokrasi sorunu vardır; Adana’da da vardır, Kars’ta da, Edirne’de de Ankara’nın göbeğinde de vardır" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün DEVA Partisine yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada "Şuna kesinlikle inanıyorum. Bu ülkeye demokrasi gelecekse, demokrasi olacaksa, herkes kimliğinden, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ise bugün Twitter'dan isim vermeden yaptığı paylaşımda "Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır!" ifadelerini kullandı.

"Kimse kafaları bulandırmamalıdır"

 CHP Sözcüsü Faik Öztrak Ağıralioğlu'nun bu ifadelerini şöyle değerlendirdi:

Sorunların çözüm adresinin TBMM olduğunun müellifi de Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Önce sayın Genel Başkanımızın söylediği cümleyi herkes doğru okumalıdır. Genel Başkanımız bir demokrasi sorunundan bahsetmiştir. Bugün ülkemizin 784 bin kilometrekaresinde en önde gelen sorun demokrasi sorunudur. Bugün Diyarbakır’da da demokrasi sorunu vardır; Adana’da da vardır, Kars’ta da, Edirne’de de Ankara’nın göbeğinde de vardır. Sorunların çözüm adresinin TBMM olduğunun müellifi de Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Burada kimse kafaları bulandırmamalıdır. Sorun bugün milletimizin herbir ferdini ezen demokrasi sorunudur. Kimse şu kış gününde buluttan nem kapmasın

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU