Kılıçdaroğlu ve Babacan'dan ortak açıklama: Pasif bir isyan var

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ortak açıklama yaptı. Açıklamada söz alan Babacan, "Pasif bir isyan var. Pasif olmasının nedeni insanların sandığı beklemeleri" dedi

Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı DEVA Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti. 

Görüşmenin ardından iki lider basına açıklamalarda bulundu.

Babacan görüşmelerinde güçlendirilmiş parlamanter sisteme geçiş sürecini değerlendirdiklerini aktardı. Doğal gaz kıstlamasına gidilmesini de eleştiren Babacan, "Merkez Bankası’nın rezervini tüketen hükümet aynı savruklukla ülkenin doğal gaz rezervlerini düzgün yönetmemiş, tüketmiş"dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhuriyet tarihinde ilk"

Babacan'ın ardından söz alan Kılıçdaroğlu, "Genel Başkanla ekonomideki tabloyu konuştuk. Enerji fiyatları, vatandaşa yansıması da konuşuldu. Organize sanayi bölgelerinde üç gün süreyle doğal gazın kesilmesi cumhuriyet tarihinde karşılaştığımız ilk olay, bu kadar vahim bir tabloyu Türkiye hak etmiyor" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Buradaki sorun yeni bir sorun değil aslında. Geçmişte de zaman zaman doğal gaz kesintileri oldu ama depolarımız doluydu. Sorun var olan depoların doldurulmaması.  2018 Ocak ayında yüzde 73 oranında depolarda gaz. Şimdi yüzde 32 seviyesinde. Niçin?  O dönemin iradesiyle bu dönemin iradesi arasında ciddi bir fark var. O dönem acaba kısmen de olsa liyakatli kadrolar vardı.  Fatura sanayiciye çıkıyor.

"Pasif bir isyan var"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Politika faizini devreden çıkarttık" ifadesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, ''Nebati, faiz yok dedi madem öyle sıfırlasınlar o zaman'' diye konuştu.

Babacan da şunları kaydetti:

'Anayasanın kararlarını yok sayan, hiçe sayan bir Bakan'ın kural tanımasını beklemek mümkün değil. Şu anda pasif bir isyan var. Bunun pasif olmasının nedeni ise insanların sandıkta oy kullanmasını bekliyor olması.'

"Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer"

Ayın 27'sinde Diyarbakır'a gideceğini açıklayan Kılıçdaroğlu , "Diyarbakırlılara buradan selam gönderiyorum. Şuna kesinlikle inanıyorum. Bu ülkeye demokrasi gelecekse, demokrasi olacaksa, herkes kimliğinden, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer. Diyarbakırlılara bunu anlatacağım" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU