Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, Nurettin Canikli’nin 5 ayrı şikayetiyle ilgili ifade verdi

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından hakkında yapılan 5 ayrı suç duyurusundan dolayı savcılığa ifade verdi

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, AK Partili Nurettin Canikli'nin suç duyuruları nedeniyle savcılığa ifade verdi, çıkışta Haluk Levent'le bu fotoğrafı çektirdi / Fotoğraf: Twitter

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli tarafından çeşitli tarihlerde hakkında yapılan 5 ayrı suç duyurusu nedeniyle savcılığa ifade verdi.

Sanatçı Haluk Levent adliyeye gelerek Vatan'a destek verdi.

Şaban Vatan bugün Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çağrısı üzerine avukatı Emel Bodur Kılıç ile birlikte ifade vermek üzere adliyeye gitti. Baba Vatan müşteki olarak verdiği ifadenin ardından adliyede avukatıyla birlikte fotoğraf paylaştı, ifadesinin bittiğini duyurdu.
 


Savcının müvekkiline yönelik tutuklama talebinde bulunmadığını belirten avukat Emel Bodur Kılıç, Independent Türkçe’ye şu açıklamayı yaptı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 ayrı dosyadan ifade verdik. Müvekkilimin sosyal medyadan Canikli’ye yönelik hakaret ve iftiralarda bulunduğu iddialarıyla. Kanun çerçevesinde gerekli savunmayı yaptık. Zaten Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) gereği, yine Yargıtay’ın muhtelif kararları gereği siyasilerin, sanatçıların eleştirilere açık olması gerektiği ve bunun bir kaba eleştiri olarak değerlendirilmesi gerektiği açık. Takipsizlik kararı verilmesi gerektiğini düşünüyoruz, çünkü adalet bunu gerektiriyor.

Ne olmuştu?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan 12 Nisan 2018 tarihinde Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı olarak bulunmuş hastanede hayatını kaybetmişti. Kızın ölümü yüksekten düşme ya da intihar şeklinde raporlara geçmiş ancak babası Şaban Vatan buna itiraz ederek, kızının ölüm nedeninin intihar değil trafik kazası olduğunu ileri sürdü. Vatan, bu iddiasını kanıtlamak için o tarihten bu yana mücadele veriyor. Baba Şaban Vatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin soruşturmanın üstünü örttüğünü iddia ediyor.

 
Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU