30 yıldır BBC'de çalışan haham, antisemitizm suçlamasıyla istifa etti

The Jewish Chronicle'a konuşan Rubinstein, BBC'nin antisemitizmden asla kurtulabileceğini düşünmediğini söyledi

Y.Y. Rubenstein, istifa etmesi için bardağı taşıran son damlanın BBC'nin Hanuka kutlamaları sırasında meydana gelen Yahudi karşıtı bir olayı haber yapması olduğunu açıkladı / Fotoğraf: Facebook

Uzun süredir BBC'de yayın yapan haham Y.Y. Rubenstein, antisemitizm nedeniyle istifa etti. Rubinstein istifasını Facebook'ta paylaştı ve Yahudi haber kuruluşu The Forward'da istifasıyla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rubinstein, The Forward'daki yazısında, "BBC'nin tamamında mevcut bir antisemitizm kültürü var'' dedi.

Rubenstein istifa etmesi için bardağı taşıran son damlanın BBC'nin Birleşik Krallık'ta Hanuka kutlamaları sırasında meydana gelen Yahudi karşıtı bir olayı haber yapması olduğunu açıkladı.

Bu olay sırasında, Yahudi yolcularla dolu bir otobüs, Nazi selamı veren bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. Grup üyeleri otobüse tükürmüş, kapısına ve camlarına yumruk atmıştı. Olayın videosu sosyal medyada çokça konuşulmuştu.

BBC haberi yayınlarken Yahudi yolcuların otobüse saldıran grubu, Müslüman karşıtı hakaretlerle kışkırttığını iddia etmişti.

Geniş çaplı soruşturma sonucunda BBC'nin iddiasına dair hiçbir kanıt bulunamadı. İngiliz yayın kuruluşunun bu iddiayı geri çekmesi için çok sayıda çağrı yapıldı hatta genel merkezinin önünde protesto gösterileri düzenlendi. Ancak BBC haberi geri çekmeyi reddetti.

The Jewish Chronicle'a konuşan Rubinstein, BBC'nin antisemitizmden asla kurtulabileceğini düşünmediğini belirtti.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU