Demirtaş: Cumhur İttifakı içindeki kriz gibi nedenlerle erken ya da baskın bir seçime gidebilir

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın krizler nedeniyle her an baskın bir seçime gidebileceğini belirterek, "Öyle, sadece tivit atarak olmaz bu iş. Sosyal medyayı amaç doğrultusunda etkili kullanmak önemlidir ama yeterli değildir" dedi

Fotoğraf: AA

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "son güne kadar iktidarda kalmaya çalışacağını" belirterek, "Ancak ekonomik kriz, uluslararası ilişkilerdeki kriz, Cumhur İttifakı içindeki kriz gibi nedenlerle erken ya da baskın bir seçime de gidebilir" ifadelerini kullandı.

Yeni Yaşam gazetesinden Nezahat Doğan’a konuşan Demirtaş erken seçim tartışmalarını değerlendirdi.

Erdoğan'ın "Kimse erken seçim beklemesin" ifadesi hatırlatılarak "Bu koşullarda erken seçim mümkün mü? AKP mevcut durumda seçime gider mi?" sorusu yönelitlen Demirtaş, "Erdoğan son güne kadar iktidarda kalmaya çalışacaktır. Ancak ekonomik kriz, uluslararası ilişkilerdeki kriz, Cumhur İttifakı içindeki kriz gibi nedenlerle erken ya da baskın bir seçime de gidebilir. Doğrusu, bunu kestirmek pek kolay değil ama seçime her an hazır halde olmak gerekir" yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Meydanlarda, alanlarda, sahada olmak gerekir"

Erken seçim için topluma bir mesaj da veren Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

Herkes ama herkes, kendisini şimdiden seçim görevlisi ilan ederek bulunduğu her yerde kararsızları etkilemeye çalışmalı, sandık eğitimi almalı, seçim kampanyaları başlar başlamaz da aktif kampanyalarda örgütlü bir şekilde görev almalı. Seçim ancak örgütlü toplumla demokratik kazanıma dönüştürülebilir. Herkes sivil, siyasi bir örgütlenmenin parçası olursa kesin sonuç almak daha kolay olur. Bu bakış açısıyla, herkesi örgütlenmeye davet ediyorum. İster partilerde ister meslek odalarında ister sendikalarda ister sivil hareketlerde mutlaka örgütlü bir yapıyla çalışmalı ve disiplinli bir mücadele yürütmelidir. Öyle, sadece tivit atarak olmaz bu iş. Sosyal medyayı amaç doğrultusunda etkili kullanmak önemlidir ama yeterli değildir. Meydanlarda, alanlarda, sahada olmak gerekir.

 

 

 

Yeni Yaşam, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU