Özel'den Bahçeli'ye: Cesaretiniz varsa bütün seçimleri yenileyebilirsiniz, millet size nasıl bir demokrasi tokadı atacak, ortada

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Seçmenin kararına saygı duymayan, seçimi kendi kazanınca önemseyen, kaybedince seçmen kararını hakir görenlere hatırlatma dozu geliyor yakında" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki sözlerini değerlendirirken, "Cesaretiniz varsa bütün seçimleri yenileyebilirsiniz. Millet size nasıl bir demokrasi tokadı atacak, ortada" dedi.

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bahçeli'nin İmamoğlu'na ilişkin açıklamalarının, yenilenen İstanbul seçimlerine gösterdiği hazımsızlığın devamı olduğunu öne sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerini Millet İttifakı'nın kazandığını anlatan Özel, "İstanbulluların, Cumhur İttifakı'na demokrasi tokadı attığını" söyledi.

Özel, "Şimdi bunu unutmuş görünüyorlar. Fahrettin Koca'ya söyleyelim, hatırlatma dozunu yakında seçmen bir kez daha yapacak Cumhur İttifakı'na. Seçmenin kararına saygı duymayan, seçimi kendi kazanınca önemseyen, kaybedince seçmen kararını hakir görenlere hatırlatma dozu geliyor yakında. Bu sefer de başladılar, İstanbul'da ikinci seçimi 806 bin farkla İmamoğlu'na veren İstanbullu'nun kararına karşı 'suçişleri bakanı'nın tezviratı" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Nerede 550'den fazla terör örgütüyle irtibatlı?"

İBB'ye yönelik iddianameye değinen Özel, "Döndük dolaştık 5 kişilik DİYAYDER iddianamesine saplandık. Bu dernek ile iddianame kabul edildi. İki gizli tanığa, bir de PKK hükümlüsünün beyanlarına. Orada suçlananlardan bir tanesi, İBB çalışanıysa, ceza alırsa otomatikman gider. Nerede 550'den fazla terör örgütüyle irtibatlı?" diye konuştu.

Özel, iddianamede, DİYAYDER'in "Çözüm Süreci'ni desteklediği" ifadesinin yer aldığına dikkati çekerek, "Aradan geçen zamanda masanın bu tarafını suçlu, bu tarafını suçsuz ilan edebilmek, ancak AK Parti ve onun emrindeki savcıların yapabileceği bir iştir. Eğer bir hesap verilecekse önce bir Mahir Ünal'dan, Hakan Fidan'dan soralım hesabı. Sonra gelelim, o sürece destek verdiler diye başkalarını suçlayalım." sözlerini sarf etti.

Bahçeli'nin "İmamoğlu'nun görevden alınmasına" yönelik sözlerini aktaran Özel, "Cesaretiniz varsa bütün seçimleri yenileyebilirsiniz. Millet size nasıl bir demokrasi tokadı atacak, ortada. Ama 'Yok öyle olmasın. Biz millete gidince oy alamıyoruz, kayyum yoluyla atıyoruz.' Vay be, nereden nereye geldik" dedi.

Bahçeli ne demişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik teftiş konusunda yaptığı açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun suçlu olması durumunda görevden alınması gerektiğini söyledi ve "Büyükşehir belediye meclisi de yeni başkanı seçmelidir. Bu işin şakası yoktur" dedi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU