Oleksandr Usyk, unvan maçından önce Anthony Joshua'da neyin "tuhaf" olduğunu fark etmiş

Anthony Joshua ve Oleksandr Usyk, 25 Eylül 2021'de, Londra'daki Tottenham Hotspur stadyumunda karşı karşıya gelmişti (AFP)

Oleksandr Usyk, bu yıl Anthony Joshua ile çıktığı müsabaka öncesinde maç görüntülerini izlerken Britanyalı boksörün "tuhaf" davranışlarını keşfettiğini söyledi.

Usyk eylülde Londra'da Joshua'yı açık ara farkla rahatça mağlup ederek yenilmezlik unvanını korumuş, Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu'nun (IBO) ağırsıklet şampiyonu olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukraynalının 2022 ilkbaharında bir kez daha Joshua'yla karşılaşması muhtemel görünüyor. Rövanş zorunluluğu için zemini "AJ" hazırladı, Usky ise ilk maça hazırlanma sürecindeki önemli noktalardan birini paylaştı.

Forbes'a konuşan 34 yaşındaki Usyk, Joshua'nın önceki dövüşlerdeki, özellikle de Britanyalının 2019'da Andy Ruiz Jr.'a teknik nakavtla mağlup olup profesyonel kariyerindeki ilk yenilgisini aldığı diğer karşılaşmadaki beden dilini incelediğini söyledi.

Usyk, "Elbette ekibim de ben de buna dikkat ediyoruz" dedi.

Onlar gözlemleyip analiz ediyor, biz de gözlemleri işe yarar hale getirmeye çalışıyoruz.

[Eylüldeki] dövüşten sonra epey yorgun olduğunu gördüm. Ruiz'le ilk dövüşünden önce de tuhaf göründüğünü fark ettim. Fakat ben bunun sebebini irdelemiyorum.

Belki bazı içsel sebeplerden dolayıdır. Nedenlerini düşünmek istemiyorum. Ellerinin iplerde olması o kadar da sıradışı değildi, bunun birçok farklı nedeni olabilir.

Beni asıl şaşırtan dikkatinin biraz dağınık olmasıydı, dişliğini çiğniyordu. Bu yüzden tuhaf davrandığını düşündüm ama herkesin kendine has huyları var.

Usyk profesyonel kariyerini 19-0 ile devam ettiriyor ve 13 nakavtı bulunuyor, Joshua'nın skoruysa 24-2 ve 22 nakavt.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/boxing

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU