Akşener'den 'İBB'ye özel teftiş' değerlendirmesi: Kendi kendinize sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Bu millet sandıkta hür iradesiyle attıkları oyların sonuçlarına el uzatanları her daim cezalandırmıştır. Yapmayın beyefendiler" diye konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de yaptığı konuşmada İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlatılan teftişe değindi.

"Bu millet milli iradeye el uzatanları her daim cezalandırmıştır. Yapmayın" ifadelerini kullanan Akşener şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu millet sandıkta hür iradesiyle attıkları oyların sonuçlarına el uzatanları her daim cezalandırmıştır. Yapmayın beyefendiler, yapmayın. Dolayısıyla kendi kendinize sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin.

Türkiye huzursuzluktan bıktı. Türkiye, bu millet gerilimden bıktı. Bu millet ucuz kutuplaştırmalar üzerinden birbirine düşman edilme eylemlerinden bıktı. Biz artık huzur istiyoruz, işlerimizi doğru düzgün yapmak istiyoruz. Biz artık üretmek, dürüst, namuslu bir biçimde çalışıp, vergimizi ödeyip, istihdam yaratmak istiyoruz. Her dakika başımıza bir iş gelecekmiş tedirginliğiyle bu hayatı sürdürmek istemiyoruz diyor bu insanlar.

Bunlara kulak verin. Benden söylemesi. Sonra uyarmadı demeyin.  

Seçim yantı

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Akşener, "baskın bir seçim" bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

Son dönemde faiz indirildi ama dövize endeksli hesap açılmaya kalkışıldı, bir sürü şeyler var. Bu yapılan işlerin karşılığı ne, ne kadar sürede çıkacak, ona bakmak lazım. Eğer 2023 öncesi olacaksa, bu bir varsayım, öngörü değil, olacaksa mayıs sonu, haziran gibi olması gerekiyor. Kasım olmaz, 2023 dışı olacaksa, bu ekonomik sistemden dolayı böyle bir öngörüm olabilir. Biz hazır mıyız, evet hazırız.

Akşener, toplumda büyük bir yoksulluk olduğunun altını çizerek "Para bulunur, hukuku, adaleti, demokrasiyi getir, yatırımcı, para bulunur, ekonomi çok kolay düzelir. Bunların hiçbirinde problemimiz yok. Bu yoksulluk meselesini çözemezsek o bizi tahminimizden öte, hepimizi vurur geçer" diye konuştu.

Her zaman Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının sorulduğunu hatırlatan Akşener, "Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının sadece Sayın Bahçeli tarafından Sayın Erdoğan olduğunu biliyoruz, siz Erdoğan'ın ağzından 'Ben cumhurbaşkanı adayıyım' diye duydunuz mu?" dedi.

Akşener, 13. Cumhurbaşkanının, Millet İttifakı adayı olacağını belirterek, "Ama 5 sene sürdürülmesi lazım diye bir kavramı reddediyoruz. Siyasetçi intikam alamaz, benim görevim o değil. Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, tarafsızlığını, korkudan arındırmayı sağlayacak siyaset kurumudur. Hukuk dışı yapılan her eylemden hesap soracak da yargıdır. Siyasetçi onun yolunu açar yani aynı kararnamelerle iş temizlemeye gidemeyiz" dedi.

Bakanlıktan teftiş

İçişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan tepki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bakanlığaın teftiş kararına tepki gösterdi. İmamoğlu, "İşe alma belgelerinin içerisinde adli sicil kaydı vardır, o kayıt Adalet Bakanlığı’ndan alınır. O zaman İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açıyor, soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığı" dedi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU