Bakan Soylu'dan İBB teftişi açıklaması: Şehirlerde terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?

İçişleri Bakanı Soylu, "Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadeleyle işimiz var ve bunun için Türkiye’yi alarmda tutmak zorundayız" diye konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara’da "Afet Risk Azaltma Planı Çalıştayı"na katıldı. Çalıştay'ın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, İBB’de işbaşı yaptırılan personel için başlatışan özel teftişe değinen Bakan Soylu, "Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadeleyle işimiz var ve bunun için Türkiye’yi alarmda tutmak zorundayız" diye konuştu.

"Tüm tedbirleri alma zorunluluğumuz sözkonusu"

Soylu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milletimize saygılarımızı hem de bu konuda hürmetlerimizi ileterek sözlerime başlamak istiyorum. Türkiye, terörle ilgili önemli tecrübelerden geçti. Büyük sınamalardan geçti. Türkiye büyük bedeller ödedi ve bu bedellerin hala travmaları, hala yaşadığımız acılar, hala kayıplarımız bizim üzerimizde, hatıralarımızda. Ve buna ait de ülke olarak millet olarak tüm tedbirleri alma zorunluluğumuz sözkonusu.
Türkiye'de 15 Temmuz oldu. Sadece İçişleri Bakanlığı'ndan 50 bin kişi ihraç edildi. Niçin? Neden? Terör örgütleriyle irtibatı ve iltisakı olduğu için.

Yani bunların kamuda çalışmasının, devlette çalışmasının sakıncalı olduğu... Bunların içinde FETÖ var, PKK var, MLKP var. Ve bütün örgütler. Biz bunu niçin yapıyoruz?

Dağdaki teröristlerle mücadele ediyoruz. Şehirlerde terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?

Fehriye Erdal kimdi? Çok yüksek korunaklı Sabancı Center'a nasıl girmiştir? Ve sonucunda ne yaptı? Kimi katletti? Peki Şırnak'ta adliyelerin altına bomba koyanlar orada çalışanlar değil miydi?

PKK ve KCK'nın YPS olarak nitelendirdiği, HDP'nin de kendi gençlik kolları mensubu olarak nitelendirdiği, PKK ve KCK'nın talimat vererek, siyaset içerisinde meşru bir kılıfa büründürerek sağladığı bir kaplama ile birlikte katlettiler. 

Şimdi biz kendimizle ilgili, devletle ilgili, devlette çalışanlarla ilgili bir terör irtibatı bulduğumuz zaman kendimizi suçlu mu hissediyoruz? Hayır, tam tersine. Burayı temizlemeyen, yarın başımıza gelebilecek bir felaketi engellemek için, terör irtibatıyla devletin bir arada olmayacağını göstermek için gerçekleştiriyoruz.

Yarın yapılacak bir eylem, bu kişiler tarafından gerçekleştirilirse bu sefer bize kalkıp şunu sormazlar mı? arkadaş siz ne iş yapıyorsunuz? Sizin göreviniz nedir?

Beni bağışlayın ama sosyal medya çığırtkanlığıyla biz terörle mücadele etmiyoruz. Biz laf cambazlığıyla da mücadele ediyor değiliz.

Bunun siyasi bir tarafı yok, güvenlik tarafı var. Her meseleyi kendine ait bir siyasal kaldıraç olarak kullanıp kendini muhafaza etmek için... 'Beni şöyle sıkıştırıyorlar'...  Bin tane iş yapıyorsun, ben hangi meselende, kimin hangi meselesi ile uğraşıyoruz? Anayasanın bize verdiği yetki... Biz milletimizi muhafaza etmek korumak zorundayız. Siz bir personelin alım kriterlerini bu ülkenin temel olarak güvenlik esasına dayandırmaz, iltisakı, irtibatı olanları, FETÖ'den ihraç edilenleri, APO'nun serbest kalması için defalarca eyleme katılmış olanları, sözde kendisini din görevlisi olarak tanımlayıp bu konuda dini istismar ederek PKK KCK tarafına evirmeye çalışanları bir kuruma alırsanız bu normal mi?

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU