Emine Bulut davasında savcı, sanığa "iyi hal" ve "tahrik" indirimi istedi

Kadın cinayetleriyle ilgili “rakamların korkunç” olduğunu ifade eden savcı, "Bu mücadele yürütülürken de adil olunmalıdır" dedi

Fotoğraf: Twitter

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan için savcı tarafından iyi hal ve tahrik indirimi istediği ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, kararın istinaf incelemesini yapan Ankara’daki Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 2. Ceza Dairesi “yerel mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı” gerekçesiyle kararı onadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BAM savcısı mahkemenin kararını temyiz eden taraflar arasında yer aldı. Savcının temyiz başvurusunda sanık için iyi hal ve tahrik indirimi yapılmamasına itiraz ederek şunları ifadeleri kullandığı ortaya çıktı:

Sanık ortak çocukları bulunan eski eşini kasten öldürmüştür. Sanık maktülenin olaydan önce kendisine hakaret ettiğini ve bu hakaretin yarattığı elemin etkisiyle suçu işlediğini savunmaktadır. Tahrikten yararlandırılmayan sanığın yasal gerekçe olmaksızın takdirden de istifade ettirilmediği görülmektedir. Kadın cinayetleriyle mücadele edilmelidir. Çünkü bu ülkede her yıl yaklaşık 350 kadın eşi, eski eşi, sevgilisi vb tarafından öldürülmektedir. Rakam korkunçtur. Mamafih bu mücadele yürütülürken de adil olunmalıdır.

Emine Bulut’un kızının avukatı Esra Nur Özbey de, verilen karar için Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Avukat Özbey, Emine Bulut’un acımasızca eziyet edilerek, çocuğu önünde “kurbanlık bir mal gibi” kesildiğini belirtilerek başvuruda “Olayın akabinde bindiği takside, taksicinin üzerinin neden kanlı olduğunu sorması üzerine Fedai Varan ‘mal kestim’ şeklinde cevap vermiştir. Sanık Fedai Varan maktulü ölümcül nokta olan koltuk altlarından bıçaklamış ve aynı zamanda boynunu bıçakla kesmiştir” ifadelerini kullandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyaya ilişkin tebliğnamesini tamamladı. Başsavcılık, sanığa verilen cezanın onanmasını talep etti. Son kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi verecek.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU