Elon Musk'tan Biden, Trump ve Sanders'ı kızdıracak çağrı

Tesla ve SpaceX CEO'sunun hedefinde bu kez siyasiler vardı

Elon Musk, Forbes'un "Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi"nde 2 Aralık itibarıyla 285,4 milyar dolarla birinci sırada (AP)

Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla pek çok kişiye taş atan ABD'li teknoloji milyarderi Elon Musk, bu sefer de siyasetçileri hedef aldı.

Tesla ve SpaceX CEO'su, bugün yaptığı paylaşımda seçimlerde aday olmak için yaş sınırı belirlenmesini istedi:

Hadi siyasi makamlara aday olmak için bir yaş sınırı belirleyelim. Bu belki de 70'in biraz altındaki bir yaş olabilir.

 

 

Öte yandan önerilen yaş sınırı akıllara ABD Başkanı Joe Biden ve selefi Donald Trump'ı getirdi. ABD'nin en yaşlı başkanı unvanına sahip Biden, 20 Kasım'da 79 yaşına girdi. Trump ise 75 yaşında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Musk'la yıldızı barışmayan sol görüşlü Demokrat Partili senatör Bernie Sanders da 80'ini devirdi.

Dünyanın en zengini Musk, tamamı sivillerden oluşan mürettebatın uzaya uçtuğu eylüldeki Inspiration4 görevinin ardından Biden'a laf atmıştı.

Beyaz Saray'ın inişe dair bir açıklama yapmamasına içerlenen Musk, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, St. Jude için yüzlerce milyon dolar toplanmasını sağlayan en yeni 4 Amerikalı astronotu tanımayı bile reddediyor. Bunun nedenine dair teorin nedir?" sorusuna Trump'ın, Biden'la alay etmek için kullandığı bir tabirle yanıt vermişti:

O hâlâ uyuyor.

Musk ayrıca geçen ay, zenginlerin daha fazla vergilendirilmesi çağrısı Sanders'a da "Senin hâlâ hayatta olduğunu unutup duruyorum" demişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU