MHP'den CHP'ye: Ağızlarından çıkan sözlere hakim olmalarını tavsiye ediyoruz

MHP Genel Sekreteri Büyükataman açıklamasında "Belediye başkanı sıfatlı bir kendini bilmezin, MHP aleyhine olan faaliyetlerinden, her kirli tezgahta bu parmağın yer aldığından haberdar olduğumuzun bilinmesinde fayda vardır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yazılı açıklamasında, MHP'nin kurulduğu günden beri, dış odaklar tarafından içerideki taşeronları marifetiyle farklı zamanlarda ve farklı metotlarla hedef alındığını, ancak Ülkücü-Milliyetçi Hareket'in önce Alparslan Türkeş, ardından Devlet Bahçeli'nin etrafında kenetlenerek tuzakları boşa çıkardığını ileri sürdü.

Partinin içine yerleştirildiği ortaya çıkan çeşitli isimlerin, camianın dışına çıkmak zorunda kalsa da "eski" sıfatına sığınarak camianın mensubu gibi muhasım çevrelerin basın-yayın organlarında kendilerine yer bulduklarını, Milliyetçi Hareket'e sövmek şartıyla salonlara konuşmacı olarak davet edildiklerini öne süren Büyükataman, "Herhangi bir aidiyet hissetmedikleri kutsallarımızı kendilerine kalkan yaparak, Ülkücülerin hassasiyetlerini temsil ettiğini iddia eden bu isimlerin, gerçekte kime ve hangi kirli emellere hizmet ettikleri camiamızın hafızasında daima tazedir" diye konuştu.

"Bu belediye başkanının ve onun partimize yönelik rezil kumpaslarının arkasında olduklarını zaten biliyoruz"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu isimlerin söylediklerinin iftiradan ibaret olduğunu savunan Büyükataman, isim vermeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı.

Büyükataman şöyle devam etti:

Şehrin çözüm bekleyen sorunlarına odaklanmak yerine camiamız üzerinde hesaplar yapan, kumpaslar peşinde koşan belediye başkanı sıfatlı bir kendini bilmezin, MHP aleyhine olan faaliyetlerinden, her kirli tezgahta bu parmağın yer aldığından haberdar olduğumuzun bilinmesinde fayda vardır. Bu kapsamda Sayın Genel Başkanımızın, partimizin grup toplantısının ardından sarf ettiği sözler üzerinden 'tehdit' yaygarası koparıp haddini aşan sözler söylemeye kalkan ve belediye başkanlarının arkasında olduklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisinin sözcülerine, ağızlarından çıkan sözlere hakim olmalarını tavsiye ediyoruz. Bu belediye başkanının ve onun partimize yönelik rezil kumpaslarının arkasında olduklarını zaten biliyoruz.

Kılıçdaroğlu ve avanesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden çıkartıp Kandil'e oyuncak ettiği partisinin işleriyle ilgilenmeli, HDP ile kurdukları 'antidemokratik güç birliğini resmileştirmeye odaklanmalı. CHP'yi, PKK'nın oyuncağı haline getirmeyi akıllı bir siyaset zanneden Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Genel Başkanımızın sözleri için 'Akıl alır gibi değil' demesi hükümsüzdür.

Yalçın: Mansur Yavaş artık hasmımızdır ve Ülkücü hareketin nefesi ensesindedir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın da hedefinde yine CHP ve Mansur Yavaş vardı. Yalçın yazılı açıklamasında "MHP'nin kutlu misyonunu yok etmeyi, Ülkücü hareketi etkisizleştirmeyi, onları var eden fikir ve ilkeleri değersizleştirmeyi hedefleyen son tefrika hamlelerinden biri Başbuğ Alparslan Türkeş'i anma bahanesiyle Ankara'da düzenlenen toplantı olmuştur. Toplantı, Başbuğ'umuzu doğum gününde sözde anmak bahanesiyle bizzat CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katkılarıyla kiralanan bir salonda tertip edilmiştir. MHP ve Ülkücü harekete rağmen düzenlenen bu alternatif anma toplantısı, düpedüz bir tertiptir. Maksat, hareketimizde tefrika oluşturmak, camiamızın mensuplarını birbirine düşürerek MHP'yi güçsüzleştirmektir" ifadelerini kullandı.

MHP'nin dominant konumunun sarsılmasının, siyasette sahip olduğu özgül ağırlığın baltalanmasının, toplum nezdindeki itibarının zedelenmesinin amaçlandığını ileri süren Yalçın, şunları kaydetti:

Toplantının görünürdeki tertipçisi, Başbuğ'umuzun adını kullanan bir vakıftır. Anma bahanesiyle Başbuğ'umuzun aziz hatırasına, siyasi vasiyetine saldırılmaktadır. Tefrika toplantısının tertipçileri arasında, bazıları bahse konu vakfın üyesi de olan İP'lilerin varlığı dikkati çekmektedir. Paravan Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz'ın ve İP sözcülerinin açıklamaları, bu organik kirli ilişkiler ağını ele vermektedir. Yani son fitne taşının altından da aynı akrepler çıkmıştır.

Yavaş'ın ise bu fitne ve tefrikanın müşevvik ve muharriki olarak perde arkasından hem mali hem siyasi destek verdiğini iddia eden Yalçın, şunları kaydetti:

Yavaş, belediyenin yani Ankara halkının imkanlarını MHP'nin kuyusunu kazmak için seferber etmiştir. Mansur Yavaş artık hasmımızdır ve Ülkücü hareketin nefesi ensesindedir. Fitnenin eteklisi olan müdire, 'Yavaş'ın arkasındayız' demiş. Müdire ve şakirtleri arkasında olsa ne yazar. Ama biz tefrikanın topuklusunun arkasında kimlerin olduğunu iyi biliriz. İP müdiresinin sırtını CHP'ye, HDP'ye, Pensilvanya'ya, Washington'a, Soros'a dayadığını farkındayız.

Şu hakikatin bilinmesini isteriz, 2023 yılında yapılacak seçimlere kadar sürdürüleceği anlaşılan bu türden oyunlar bizi yolumuzdan döndüremez. Oyunlarını bozacağız. İğrenç tezgahlarını tertipçilerin başlarına geçireceğiz. MHP ve Ülkücü hareket saflarında, parti tabanında tefrika, fısk ve fücur üretme, çatışma ve ayrışma yaratma gayretlerine asla izin vermeyeceğiz. Fısk ve fücur yuvalarını, şer mahfillerini kararlılıkla dağıtacağız. MHP'ye kefen biçmeye çalışanların kabusu olacak, uykularını kaçıracağız. Hareketimizin ve camiamızın bölünmesi çabalarını boşa çıkaracağız

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU