Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin Mansur Yavaş hakkındaki ifadelerine tepki: Kendinizi AK Parti'nin altında konumlandırmışsanız siyaset üretemezsiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Alparslan Türkeş'in anma töreni sırasında bir baskın yapılıyor. Bahçeli'nin yapması gereken bunu yapanları eleştirmesiydi. 'Bunu yapanları partide tutmayacağım ve atacağım' demesi lazımdı" diye konuştu

Fotoğraf: AA Kolaj: Independent Türkçe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş anmasına yönelik saldırının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için sarf ettiği "Etkinliğin Mansur Yavaş'ın elinin altında gerçekleştiği kanaati hakim. Mansur Yavaş dikkat etsin artık arkasında ülkücü nefes vardır. Her gün takip edeceğiz" ifadelerini değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Sayın Bahçeli uzun yıllardır siyaset sahnesinde. Böyle bir olayı araştırmadan soruşturmadan Mansur Yavaş'ı suçlaması doğru değil. Mansur Yavaş gerçekten de siyasi tartışmalardan uzak duran birisi. Neden böyler bir suçlama yapıldı akıl alır birşey değil. Türkeş'in anma töreni sırasında böyle bir baskın yapılıyor. Bunu halkımızın bilmesini isterim. Bahçeli'nin yapması gereken bunu yapanları eleştirmesiydi. 'Bunu yapanları partide tutmayacağım ve atacağım' demesi lazımdı. Siz kendinizi AK Parti'nin altında konumlandırmışsanız artık siyaset üretemezsiniz

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'a tepki: Maliye politikasından haberi bile yok

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TRT'de yaptığı açıklamalara da değinen Kılıçdaroğlu, "Ekonominin haline bakın. Neye zam yapılmadı? Asgari ücrete, memur maaşına zam yapılmadı. Ekmeğinden tutun, et, peynir, doğalgaz, elektrik her şeye zam yapıldı. Konuştukça batırıyorsun ülkeyi. 'Bir sus' dedim kendisine. Allah aşkına bir sus. Bu ülkenin sanayicisi, çiftçisi, emeklisi konuşsun. Vallahi billahi ekonomi de bilmiyor. Ekonomi denilen bir bilim var. Maliye politikasından haberi bile yok" diye konuştu.

"Hukuk ayrı helalleşme ayrı"

Kılıçdaroğlu helalleşme çağrısı için de "Hukuk ayrı helalleşme ayrı. Bir kişi yolsuzluk yapmışsa, cinayet işlemişse hukuk zaten gereğini yapacaktır benim onunla helalleşmeme ihtiyaç yok" dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Eksiğimiz, yanlışımız var. Bunu da açık yüreklilikle söyleyeceğiz. Hata kavramı insana özgü bir kavramdır. Hatadan dönmek bir erdemdir. Hatadan ders çıkarıyorsanız tarihi tekerrür ettirmezsiniz. Türkiye sürekli geriye doğru gidiyor bizi ileriye gitmek istiyoruz. Herkesin sıkıntısı var, bunu yaratan da siyaset kurumu aslında. Kutuplaşmanın bize getirdiği bir şey yok. Eskiyi kanatmayalım, helalleşelim bu işi bitirelim. Bu milletin bir yüzü gülsün.

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın helalleşme çağrısı üzerine  kullandığı "Helalleşme konusu demokratikleşme, toplumsal barış ve adaletle bire bir bağlantılı olduğundan ekonomik krizden çıkışın da anahtarlarından biridir" ifadelerini değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Teşekkür ederim. Doğruyu görüyor Selahattin Bey. Biz mutlaka ama mutlaka bir gelecek inşa etmeliyiz ve beraber inşa etmeliyiz. Bu ülke bizim yerimiz. Gidecek yerimiz yok. Siz bu ülkede güzel bir gelecek inşa etmek istiyorsanız geçmiş yaraları kanatmamanız lazım. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin var olan sorunlarını çözme noktasında düşüncelerini ifade ediyor. Bu sorunlar kavgayla değil, mantıkla çözülür" dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU