11 aylık bebek eksi 17 derecede bina enkazından çıkarıldı

Rusya'nın Çelyabinsk Oblastı dün meydana gelen patlamada 18 kişi hayatını kaybetti. Rusya daha şoku atlatamadan bugün aynı şehirde bir patlama daha oldu. Patlamadan 30 saat sonra ise 11 aylık bir bebeğin sağ salim kurtarılması sevinçle karşılandı

Rusya'nın Magnitogorsk kentinde, pazartesi günü meydana gelen doğal gaz patlamasıyla yıkılan sekiz katlı binanın enkazından kurtarılan 11 aylık bebek tedavi için yaklaşık 1500 kilometre uzaklıktaki Moskova'ya sevkedildi.

Ivan isimli erkek bebek bulunduğunda, patlamanın üzerinden 30 saatten fazla geçmiş ve bu sürede sıcaklık değerleri eksi 17'nin altına kadar düşmüştü.

Rusya Sağlık Bakanlığı, bebeğin uzuvlarında donma olduğunu ayrıca başından yaralandığını ve ayaklarında da kırıklar olduğunu açıkladı.

En az dokuz kişinin hayatını kaybettiği olaydan Ivan isimli bebeğin annesi de yaralı kurtuldu.

Patlamada ölü sayısı 18'e çıktı

Doğal gaz patlaması nedeniyle çöken binanın enkazından çıkarılan ceset sayısı 18'e ulaştı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ölü sayısının 18’e yükseldiğini onaylıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yetkililer halen kayıp durumda olan 32 kişiye ulaşabilmek için çalışıyor. 

Aynı şehirde başka bir patlama daha oldu

Öte yandan sabah saatlerinde Magnitogorsk şehrinin Karl Marks Caddesi ile Pravda Sokağının kesiştiği noktada bir minibüste patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü.

 

Ivan nasıl bulundu?

Rus devlet televizyonuna konuşan kurtarma görevlisi Pyotr Gritsenko, 11 aylık bebeği önce kız sandıklarını anlattı:

"Bir ses duyabilmek için sessiz bir ortam oluşturuldu. O arada görevlilerden biri bir çocuğun ağlama sesini duydu.

"Gelen sesi daha iyi duyabilmek için 'Sessizlik' diye bağırınca bebek de sustu. Sonra biri 'Neredesin' diye bağırdı ve ağlama sesi yeniden başladı.

"Sesin geldiği yer tespit edildikten sonra yıkıntıları kaldırmaya başladık"

120 kişi yaşadağı 48 daireli bina bitişik apatmanlardan oluşuyor.

Apartmanda yaşayan bir kişi, Rus televizyonuna "Uyandığımda düşmeye başladığımı hissettim. Evin duvarları yıkılmıştı. Annem çığlıklar atıyordu. Oğlum enkazın altında kaldı" dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU