Riyad Şehir Bulvarı'nda yer alan müzik alanı ziyaretçileri cezbediyor

Bulvarda konserlerin yanı sıra tiyatro oyunu da sahneleniyor

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan’da gerçekleşen 2021 Riyad Sezonu kapsamında ‘Riyad Şehir Bulvarı’ bölgesindeki etkinlikler pazartesi günü başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Riyad Şehir Bulvarı’nda yer alan müzik alanına gelen ziyaretçiler, kendilerini her zevke hitap eden bir müzik yolculuğunun içinde buluyor.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, bölgede yemek ve müziği birleştiren kaliteli bir deneyim sunmayı amaçlayan bir dizi özel restoranın yanı sıra, doğu ve batı sanatlarını birleştirerek gün boyu canlı müzik performansları sunan bir tiyatro ve müzik öğrenimi için bir akademi yer alıyor.

Müzik alanının en ilgi çeken özelliği, sanatçının ölümüne kadar ki kariyerini içeren bir oyunla merhum şarkıcı Ümmü Gülsüm dönemini anlatan Kevkab eş-Şark Tiyatrosu oldu.

Alanda ayrıca ‘Aşkım Sen Kimsin?’ adlı bir oyun ile Mısırlı şarkıcı Abdulhalim Hafız’a adanmış bir tiyatro da yer alıyor.

Yüz kişiyi ağırlayabilen tiyatroda, ilk kez gösterilen nadide ve özel eşyaların bulunduğu bir salonun yanı sıra bir restoran ve en ünlü popüler yemeklerin servis edildiği bir kafe bulunuyor.

Ud Kralı Müzesi’nde ise, ud ve vurmalı çalgılar satan bir mağazanın yanı sıra, udun en iyi icracılarından biri olan Abadi Cevher’in kariyerinde kullandığı en ünlü ud enstrümanlar ve en önemli eşyaları görülebilir.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU