Tuncay Özkan: AKP'li bürokratlar gizlice CHP'ye geliyor, isimlerini verirsek yazık olur

"Gelen yolsuzluk dosyası çok. Çok önemli mevkilerdeki insanlar genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmadılar, atmıyorlar"

Kanal 42'de yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül'ün sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özkan, canlı yayında tanıdık bürokratların isimlerinin duyurulmaması koşuluyla CHP'ye geldiğini, bu isimlerin tanındığını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısından sonra bu bürokratların hukuksuz işlere imza atmadığını söyledi.

"Biz, bu insanları tanıyoruz"

"Bize yolsuzluk dosyası getiren arkadaşlar var. Gelip bizden yardım isteyen arkadaş var" diyen Tuncay Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hepsinin söylediği ortak şey. Aman bizim size geldiğimizi duymasınlar. Gelen yolsuzluk dosyası çok. Çok önemli mevkilerdeki insanlar genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmadılar, atmıyorlar. Şimdi burada söylerim de yazık olur zavallılara. Genel başkanımızın çağrısından sonra ‘Ben bunu imzalamadım. Çünkü sahtekarlık var, namussuzluk var. Ben Çevre Bakanlığı'ndayım. Çünkü para var, yolsuzluk var, rüşvet var. Bana getirdiler ben imzalamadım. O yüzden beni şimdi müşavir olarak atıyorlar, benim yerime şu kişi imzalayacak' diyenler var. Bunların hepsi bizde. Biz, bu insanları tanıyoruz

"AK Partili bürokratlar bize geliyor"

Özkan, "Ülkemizi bu yokluktan ve yoksulluktan kurtaracak geçmişi değil, geleceği bizim önümüze serecek, bir büyük mutluluk ve kucaklaşma içerisinde Türkiye'yi geleceğe hazırlayacağız" dedi.

Tank Palet Fabrikası'nda kendilerinin haklı çıktıklarını söyleyen CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, "AK Partili bürokratlar bize geliyor. Tarif etsem de anlaşılır ama yazık olur. Korumak lazım. Genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmıyorlar. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve dedi ki ‘Bu suçtur. Yapamazsınız. Benim bürokratlarım.' Senin değil, devletin bürokratları. İmza, hukuksuzca atılmaz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Kanal 42

DAHA FAZLA HABER OKU