İYİ Partili Yokuş: AK Parti'de hala FETÖ bulaşığı olan vekiller var, devlette bazı bürokratları koruyorlar

FETÖ'nün halen siyaset ve bürokraside yer aldığını iddia eden Yokuş, "Bürokrasinin dörtte birinde FETÖ aktif bir şekilde devam ediyor" dedi

Her hafta Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Muhammed OKUR ile Reaksiyon programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin YOKUŞ oldu. Yokuş, Türkiye gündemi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Kanal 42'de Muhammed Okur'un sunduğu Reaksiyon programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili gelen bir soruya cevap veren Yokuş, "Sayın Erdoğan FETÖ için ne dedi? Ne istediniz de vermedik. Bu ne demek Allah aşkına? Bu ne demek? Açık açık diyor ki, ey nankör FETÖ’cüler ben size ne istediyseniz verdim.Devletin kapılarını, kadrolarını, imkanlarını açtı. Gel, ne olursun gel. Bitsin artık bu hasret yalvarmasını yapan da Erdoğan’dı. AK Parti’nin kılcal damarlarına kadar FETÖ girmiştir" dedi.

FETÖ'nün siyasette ve bürokrasi de halen bulunduğunu öne süren Yokuş şöyle devam etti:

Bugün bürokrasinin en az dörtte birinde FETÖ artıkları aktif şekilde devam ediyor. Yani şu anda AK Parti’nin, en az yüzde 30’unda FETÖ bulaşığı olan milletvekilleri var. Hepsini mecliste tanıyorum. Devlette, onların da koruduğu bürokratlar var. Şimdi onlar suret-i haktan görünüyorlar. Hatta FETÖ’nün kurdurduğu derneğin yöneticiliğini yapan kişi bugün Diyanet İşleri Başkanı. O dernek kapatıldı, diğer bütün yöneticiler mahkum oldu, bu Müslüman ne oldu ise Diyanet İşleri Başkanı yapıldı. Bugün FETÖ’yü arayacaksanız AK Parti’nin içinde arayacağız. 

"Hepimiz Tayyip Bey'in inadının kurbanıyız"

Yokuş, Türkiye'deki ekonomik krizle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın "Faiz sebep enflasyon sonuç" sözlerini hatırlatan Yokuş, "Faizin üzerine gideceğiz, enflasyonu da düşüreceğiz. Ya da Merkez Bankası’na devamlı siyasi müdahale yapacağız, ve böylece ekonomiyi düzlüğe çıkaracağız. Bugüne kadar yapılanlar ortada. Şimdi ekonominin basit hesabını bile yapamayan bir iktidar olabilir mi? Şu anda iddia ediyorum, Tayyip Bey’in inadının kurbanıyız hepimiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU