Aydınlık yazarı: Erken seçim hazırlığı mı var?

"İddiaları iktidar kanadına sordum. Eskiden kesin konuşuyorlardı. 'Seçim 2023'te' diyorlardı. Bu kez tonunu biraz düşürmüşlerdi"

Fotoğraf: AA

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, kısa bir zaman öncesine kadar iktidar cephesinde seçimlerin 2023’de yapılacağına dair keskin bir görüş olduğunu ifade etti. Özçelik’e göre şu an AK Parti’den isimler bu kadar kesin konuşamıyorlar.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında muhalefetin erken seçim olacakmış gibi sahada olduğunu belirtti. İktidar cephesinden görüşlere yer veren Özçelik, devamında şunları yazdı:

İddiaları iktidar kanadına sordum. Eskiden kesin konuşuyorlardı. “Seçim 2023’te” diyorlardı. Bu kez tonunu biraz düşürmüşlerdi. Kafalarının karışık olduğu izlenimini edindim. Yanıt aradıkları soru çok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Birinci elden bilgi alamaz olduk”

Yukarıya ulaşamayınca da net bir şey söyleyemiyorlar. Rahatsızlıkları şöyle: “Birinci elden bilgi alamaz olduk. Her şey ikinci, üçüncü elden. Bilgiler doğru mu yanlış mı bilmiyoruz. Büyük resmi ise göremiyoruz.”

İktidar içinde erken seçimi savunanlar, “Ekonomik kriz ciddi risk. 2023 bizim için daha kötü olur. Şu anda büyümemiz yüksek. Reis 2 haneli büyüme müjdesi verdi. Büyüme bizi iktidarda tutar” görüşünü savunuyor. Bunlar genellikle, “Halkla ilişkisi zayıf, Batılılarla ilişkisi güçlü” olanlar.

"Aynı hata tekrarlanmamalı"

Özçelik, ismini vermediği AK Parti’li tecrübeli bir ismin ise erken seçimi tuzak olarak gördüklerini belirterek şunları söylediğini ifade etti:

Ekonomik kriz etkili. Zamlar dayanılır gibi değil. Geniş bir kesim yoksullaştı. Çiftçi ciddi sorunlar yaşıyor. Girdi fiyatları üretimi zorluyor. Sabit gelirliler burnundan soluyor. Ak Parti’ye oy veren seçmen eskisi gibi partiye sarılmıyor, biraz uzaklaştı. Kararsızların çoğu bizden. Bazı önlemler alınsa da etkisi yeterli olmaz.

Erken seçimi kim istiyor? En çok isteyen Biden yönetimi. Millet İttifakı da her gün erken seçimi sayıklıyor. Bizde de erken seçim diyenler var. Bu biraz tuhaf değil mi? ABD şu andaki sonucu da kabaca biliyordur. Seçim sathına girilince, Türkiye’yi zora sokacak yeni adımlar atacak. Bunu bilmek için kâhin olmaya gerek yok. Zaten hazırlık yapıyor.

Bizi erken seçime çekmeye çalışıyorlar. İstanbul’daki ikinci seçim için uyarmıştık. O zaman da ‘tuzak’ demiştik. Ama dinletemedik. Parti olarak bugün yaşadıklarımız, İstanbul’da ikinci seçim tuzağına düşmenin bedeli.

Aynı hata tekrarlanmamalı. ABD ve muhalefetin acelesi var. Ama bize ne oluyor? Daha önümüzde 1,5 yıl var. Politikalar, kadrolar değiştirilmeli. Güçlü bir kadro ile 2023’e hazırlanmalıyız.

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU