Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul Projesi ihalesine giren ağır bedeller ödeyecektir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "İklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu dünyada siz hâlâ İstanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir" diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, iklim kriziyle mücadele yol haritası olarak değerlendirilen İstanbul İklim Değişikliği Eylem Planı'nı Müze Gazhane'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında açıkladı.

İmamoğlu toplantıda yaptığı konuşmada Kanal İstanbul Projesi'ne tepki göstererek şunları kaydetti:

Beton Kanal dediğimiz ucube.  Bu ucubenin şehrimize ekleyeceği korkunç tehlikelerden gerçekten söz etmek bile istemiyorum. Beton Kanal ekolojik dengeyi tümüyle bozacak, binlerce yıldır edindiğimiz kültürel miras üzerinde yok edici  etkileri ve afet riskini artıracak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kenti, toplumun ve tüm canlıların yaşam hakkını gasp eden bir proje olduğunu Beton Kanal’ın bütün arkadaşlarıma aktarmak isterim. Beton Kanal’ın bölgesel ve küresel bir iklim tehdidi olduğunu da belirtmek lazım. Beton Kanal iklim krizini artırmakla kalmayacak, bu krize karşı alınmakta olan önlemleri de ne yazık ki şehrimiz adına etkisiz hale getirecektir.

Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da toplantıda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu da konuşmasında Kanal İstanbul'u hedef alarak şunları kaydetti:

Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek. İster içeriden, ister dışarıdan, bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu dünyada siz hâlâ İstanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini istiyorum.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU