Karaismailoğlu'dan Kanal İstanbul açıklaması: Genel bütçeye yük olmadan projenin üstesinden gelmek için uğraşıyoruz

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde ana ihale için görüşmelerin ve hazırlık çalışmasının devam ettiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye 2023 ve A Para zirvesine katılarak, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Projede ana ihale için de görüşmelerin ve hazırlık çalışmasının devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, "Bunun kendi gelirleriyle bu projenin kendini yönetmesi için olağanüstü bir çalışmamız var. Genel bütçeye yük olmadan bu projenin üstesinden gelmek için uğraşıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanal İstanbul'un kendi ekosistemini kendi içinde üretecek dünyanın en gözde projelerinden biri olacağını belirten Karaismailoğlu, yüzlerce geminin her gün İstanbul Boğazı'ndan geçmek için sıra beklediğini ve Türkiye'nin bu projeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

İstanbul Boğazı'ndan güvenli geçiş sayısının 25,000 olduğunu ancak şu anda 40,000'in üzerinde geminin geçtiğini belirten Karaismailoğlu, "Buradaki gemi trafiğini azaltmak için alternatife olmazsa olmaz ihtiyacımız var" diye konuştu.

Karaismailoğlu projenin çevresel etkilerinin çok fazla olmayacağını, toprak hareketinin ise İstanbul Havalimanın'dan da az olacağını söyledi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU