Harry ve Meghan çifti, vakıflarının 2030'a kadar net sıfıra ulaşacağı sözünü verdi

Vakıf, yüksek nitelikli karbon giderme projelerine de yatırım yapacak

Prens Harry ve Meghan Markle, 2021 Global Citizen Live festivalinde konuşma yapmıştı (AFP)

Sussex Dükü ve Düşesi, hayırseverlik vakıfları Archewell'in karbon salımının 2030'a kadar net sıfır olacağını taahhüt etti.

Çift, 3 Kasım Çarşamba günü Archewell'in internet sitesinde paylaşılan bildiride, kuruluşun karbon ayak izini olabildiğince küçültmek için "zamanla bir dizi tercihte" bulunacaklarını söyledi.

Bunu yapmak için Archewell, Ekim 2020'deki kuruluşundan bu yana tüm faaliyetlerini takip edecek bağımsız bir danışmanı işe aldı.

Danışman, kuruluşun internet kullanımı, ulaşım ve elektrik kullanımı da dahil günlük faaliyetleriyle yarattığı karbon ayak izini inceleyecek.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu karbon ayak izini telafi etmek ve dengelemek için aktif olarak tercihlerde bulunmuş olsak da şimdi ortak kuruluşların bize sağladığı araçlarla hepimizin daha iyisini yapabileceğini biliyoruz. Net sıfıra ulaşabiliriz ve bunu yapma sözü veriyoruz.

Vakıf, 2022 itibarıyla Greenhouse Gas Protocol (GGP) da dahil bir dizi çevre kuruluşunun rehberliğinden yararlanan yeni bir planı uygulamaya koyacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

GGP özel sektör ve kamu şirketlerinin sera gazı salımlarını ölçmeleri için standart sistemler oluşturan küresel bir şirket.

Prens Harry ve Meghan Markle, yüksek nitelikli karbon giderme projelerine yatırım yaparak kalan salımlarını da telafi edeceklerini söyledi.

Haber, çiftin ekimde sürdürülebilir yatırım şirketi Ethic'le ortaklık kurduğunu duyurmasının ardından geldi.

Harry ayrıca Apple TV+ belgeseli The Me You Can't See'de (Göremediğiniz Ben) iklim krizine dair endişelerini kamuoyuyla paylaşmış, krizi dünyanın karşı karşıya olduğu "en acil sorunlardan" biri olarak nitelendirmişti.

"Bugünkü dünyada yetişen çocuklar için [bu] epey iç karartıcı olmalı. Nerede yaşadığınıza bağlı olarak memleketiniz ya yanıyor ya da sular altında kalıyor; evler veya ormanlar yerle bir oluyor" demişti.

Harry ve Meghan, gezegen üzerindeki etkilerini azaltmak için ikiden fazla çocuk sahibi olmamaya karar verdiklerinden önceki aylarda çevresel rol modeller seçilmişti.

Çiftin 2 yaşında Archie adında bir oğulları ve bu yaz dünyaya gelen Lilibet adında bir kız bebekleri var.

Ödülü çifte, "sürdürülebilir insan nüfusu" için kampanya yürüten Birleşik Krallık merkezli yardım kuruluşu Population Matters vermişti. Grup, "aydınca kararları" nedeniyle Sussex çiftini seçtiğini duyurmuştu.

Population Matters'ın sözcüsü, "Sussex Dükü ve Düşesi, ailelerini iki çocukla sınırlamayı seçip niyetlerini kamuoyuna açıklayarak çocukları için daha iyi bir gelecek sağlamaya katkıda bulunuyor ve diğer aileler için rol model görevi görüyor" demişti.

Daha küçük bir aileye sahip olmak Dünya üzerindeki etkimizi azaltırken tüm çocuklarımızın, onların çocuklarının ve gelecek nesillerin sağlıklı bir gezegende yetişme şansını artırıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change/sustainable-living

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU